«Κλειδί» της υπέρβασης για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Αρις Νικολάκης02 Μαρτίου 2022

Κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλος του ΠΑΟΚ, το αντιλαμβάνεται. Γυρίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, να ρίξει μια ματιά στο πάγκο του… Και λύση εναλλακτική για το πρόβλημα της κόπωσης του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν βρίσκει. Και πώς να βρει, όταν δεν υπάρχει…

Ας όψεται κι ο ίδιος βέβαια, για την έλλειψη της. Έλλειψη που δεν είναι κι η μοναδική, Έτσι; Ας όψονται διοικητική και τεχνική ηγεσία για το ελλειμματικό εφετινό ρόστερ. Περί τούτου μάλιστα, δε θα ήταν υπερβολή η θεωρία πως… Ο ΠΑΟΚ ναυάγησε σε ρηχά νερά διεκδίκησης του τρέχοντος Πρωταθλήματος. Τούτο δε, κρίνοντας από την απόδοση ισχύος των κλασσικών αντιπάλων του.

Αυτή πάντως, είναι η μία όψη του νομίσματος του ΠΑΟΚ. Επί του παρόντος τουλάχιστον, με αυτό το ελλειμματικό ρόστερ υπάρχει κι άλλη. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα σε τρεις τροχιές επίτευξης στόχων. Ναι, το έχουμε πει πολλές φορές. Δεν βλάπτει άλλη μία.

Ο κίνδυνος όμως, εκτροχιασμού είναι προ των πυλών του. Δεν ήρθε μόνος του αυτός ο κίνδυνος. Δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν τον έστειλε αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ τον έφερε. Με τις δυο ισοπαλίες (0-0 με τον Άρη εκτός κι 1-1 με τον Ιωνικό εντός) τις οποίες επιχειρούν ουκ ολίγοι, να αναγάγουν σε τίμημα της πρόκρισης στο Κόνφερενς Λιγκ.

Με σεβασμό παντού και πάντοτε στην αντίθετη άποψη αλλά… Διαφωνούμε! Η ισοπαλία με τον Άρη προηγήθηκε της ήττας με τη Μίντιλαντ. Η ισοπαλία με τον Ιωνικό ακολούθησε την πρόκριση με τη Μίντιλαντ. Με άλλα λόγια; Μήτε έβλαψε, μήτε ωφέλησε. Δεν επηρέασε…

Τι επηρέασε και τι επηρεάζει τον ΠΑΟΚ και χρεώνεται με τέτοιες σοβαρές απώλειες βαθμών; Ίσως – λέμε: Ίσως – η λαθεμένη προσέγγιση ορισμένων αγώνων. Αιτίες; Μία, το συνεχές – μέχρι κι ανηλεές - ανακάτεμα της τράπουλας. Αναγκαίο κακό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και πολλές φορές με αυτό, το ανακάτεμα, ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολους βαθμούς με το σπαθί του. 

Άλλη μία, η κάποια υπεροψία ή υπερβολική αισιοδοξία ή υπερεκτίμηση δυνάμεων στην διαχείριση αυτών αγώνων με τις σοβαρές απώλειες βαθμών. Και μία τρίτη, η σοβαρότερη… Η αδυναμία παικτών για σταθερή απόδοση. Όσων παικτών – και δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ελάχιστοι – είναι ή του ύψους ή του βάθους. Άξιοι είναι αλλά… Η αξία τους δεν καθιστά σταθερή την απόδοση ισχύος τους.

Βάλτε σε αυτές τις αιτίες και τη χαμηλή απόδοση ισχύος των μεταγραφικών ενισχύσεων της χειμερινής περιόδου. Κι ο Ζόαν Σάστρε κι ο Φιλίπε Σοάρες δίχως σταθερή παραγωγή έργου δεν είναι ακόμη… πλάτες, για να στηριχθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εν τούτοις αυτός ο ΠΑΟΚ κάνει επί του παρόντος, την υπέρβαση του. Και τούτο οφείλεται σε προπονητές και παίκτες. Το ζητούμενο φυσικά, είναι, να την πάει μέχρι τέλους! Και τούτο – για μία εκ των τριών τροχιών επίτευξης στόχων – θα φανεί απόψε στο «Σπύρος Λούης». Το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν κρίνει απλά, τη βαθμολογία ενόψει πλέι οφ. Κρίνει και την διαμόρφωση δεδομένων για ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ στα πλέι οφ...

Ως εκ τούτων το αποψινό ντέρμπι είναι «κλειδί» επί του μέλλοντος της υπέρβασης του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1: Μετά τον Άρη κι η ΑΕΚ αλλάζει προπονητή πριν από αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με ό, τι – μη ωφέλιμο, φυσικά – μπορεί, να σημαίνει τούτο για τον Κυπελλούχο…

ΥΓ 2: Μέσα στην ατυχία του αλλά στην επιεικώς απαράδεκτη αστοχία ελέγχου της δράσης μειοψηφίας τού κόσμου του, ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός. Ο χρόνος κυλά υπέρ του. Και φαίνεται μάλλον, αδύνατον – όντας καθ’ υποτροπήν …ένοχος - τυχόν τιμωρία της Τούμπας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.