Το «κλειδί» της πρόκρισης για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιανουαρίου 2023

Ο Άρης ετοιμάζεται για τον για τον αυριανό “τελικό” απέναντι στον Ολυμπιακό, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Άλαν Πάρντιου είδε στη χθεσινή προπόνηση τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν τρομερή ενέργεια και διάθεση.

 Απόρροια ασφαλώς και της αυτοπεποίθησης που απέκτησε η ομάδα μετά τη νίκη στο παιχνίδι με τον Βόλο η οποία συνδυάστηκε και με καλό ποδόσφαιρο στο β’ ημίχρονο. Ηταν μία βραδιά την οποία οι Κιτρινόμαυροι αναζητούσαν διακαώς πριν τη μεγάλη μάχη που έχουν να δώσουν αύριο για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Βρετανός προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια ματς. Και θέλει αυτές να είναι με το μέρος της ομάδας του. Εκείνο που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του είναι να διατηρήσουν τα στοιχεία που είχε η συμπεριφορά της ομάδας σε φάση άμυνας στους δύο αγώνες, που προηγήθηκαν με τον Ολυμπιακό και να έχουν περισσότερη αποφασιστικότητα στην επίθεση.

Σε ένα 90άλεπτο στο οποίο ασφαλώς ο Αρης, για να έχει τις ελπίδες πρόκρισης με το μέρος του, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα γκολ και ει δυνατόν αν το καταφέρουν νωρίς στο παιχνίδι είναι δεδομένο ότι η πίεση θα μεταφερθεί στους Ερυθρόλευκους, που ήδη έχουν πίεση μετά το αρνητικό αποτέλεσμά τους με τον Ατρόμητο στο Πρωτάθλημα. 

Αν συμβεί αυτό, δεδομένα ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να ανοίξει και περισσότερους χώρους και ο Αρης έχει αποδείξει ότι στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να καταφέρει πολλές ζημιές σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Εχει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά από τη μέση και μπροστά για να παίξει σε ανοιχτούς χώρους και να βρει αυτό που θέλει στο γήπεδο.

Ο Πάρντιου ξέρει επίσης ότι η ομάδα του πρέπει να είναι δημιουργική και να σκοράρει παρά τα προβλήματα που έχει με τις απουσίες παικτών όπως είναι ο Καμαρά και ο Λουίς Πάλμα και οι εναλλακτικές περιορίζονται. Με βάση τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ πάντως ο Βρετανός δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με τον αγώνα Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.