Value Bet: Το κίνητρο των Τσέχων και ο «χρυσός» Φούντας

Πέτρος Χαριζακλής14 Ιουνίου 2020

Καλημέρες σε όλους. Φτάσαμε κιόλας μέσα Ιούνη αλλά ο καιρός δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Στοιχηματικά καλά ξεκινήσαμε με την επιστροφή των πρωταθλημάτων, αφού πέρασε το μονό της Ουίπεστ και εν μέρη η δυάδα της ΒΑΚ και του Ερυθρού (πήραμε το ποντάρισμα πίσω). Μικρό κέρδος για την στήλη και συνεχίζουμε. Πάμε να δούμε τι έχουμε αυτό το σαββατοκύριακο.

Ξεκινάμε από την Τσεχία, όπου στο «Ντόλιτσεκ» της Πράγας η Μποεμιανς υποδέχεται την Γιάμπλονετς. Το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με την Μποέμιανς με πέντε νίκες στα έξι τελευταία, όμως ίσως βγάλει όμως μια κούραση από τα απαιτητικά παιχνίδια. Να σκοράρει πάντως μπορεί κόντρα σε μια Γιάμπλονετς που δέχεται γκολ εύκολα εκτός αλλά έχει την παράδοση με το μέρος της (6 διπλά την τελευταία δεκαετία). Το αμφίσκορο πληρώνει ικανοποιητικά (1,85). 

Λίγο πιο βόρεια, στο «Γιου Νίσι» η Λίμπερετς φιλοξενεί την Μπάνικ Οστράβα. Η Λίμπερετς έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ όμως θέλει τους βαθμούς για την συνέχεια γιατί η έκτη θέση που σε αφήνει εκτός Ευρώπης δεν απέχει και πολύ. Εντός σκοράρει εύκολα. Η Μπάνικ αρκείται με την ισοπαλία για να μπει στην εξάδα αρκεί να μην κερδίσει η Μπουντεγιόβιτσε όμως θα παίξει για τη νίκη γιατί γνωρίζει πως όποιος παίζει για το Χ, στο τέλος χάνει. Ανοιχτό παιχνίδι περιμένω, με δύο φύσει επιθετικές ομάδες και τα πολλά τέρματα πληρώνουν εξαιρετικά (2,22).

Μεταφερόμαστε στην Οπάβα όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Μπουντεγιόβιτσε. Τέταρτη αλλαγή προπονητή για την Οπάβα που έχασε και από την Σπάρτα και έπεσε στον πάτο της βαθμολογίας. Νεαρός ο τεχνικός της, θα μείνει ανεξαρτήτως παραμονής στην κατηγορία. Η Μπουντεγιόβιτσε από την άλλη, έχει εξασφαλίσει την δεκάδα, και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν θέλει να μπει στα πλέι οφ, θα πρέπει να κάνει το χρέος της και να περιμένει τα καλά μαντάτα από το «Γιου Νίσι», όπου θέλει μη νίκη της Μπάνικ. Το διπλό κινήτρου πληρώνει πάνω από δίφραγκο (2,10).

Αλλάζουμε χώρα και μετακινούμαστε στην Αυστρία. Στην Βιέννη η Ραπίντ υποδέχεται την ΒΑΚ. Η Ραπίντ φαίνεται να είναι πιο συγκεντρωμένη και δείχνει πως μπορεί να παίξει και μόνο για το αποτέλεσμα, όπως έκανε και κόντρα στην Λίντσερ με λυτρωτή τον Φούντα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα μέχρι και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια έχει προβλήματα στην άμυνα και στη θέση «1» αλλά μέχρι στιγμής δείχνει ανεπηρεάστη. Η ΒΑΚ κάνει ροντέο όλα τα παιχνίδια της και μπορεί να βραχυκυκλώσει από τον τρόπο παιχνιδιού της πρωτευουσιάνας. Δεν γίνεται να κερδίζεις μέσα στο Γκρατς, να φέρνει ισοπαλία με τη Λίντσερ και να χάνεις από την ΒΑΚ. Θα λείψει και ο βασικός της στόπερ. Ο άσος πληρώνει καλύτερα από ό,τι περίμενα. (2,17). Κλείνουμε τη στήλη, με το Χάρτμπεργκ-Στουρμ Γκρατς. Η μικρούλα Χάρτμπεργκ έκανε ήδη δύο κηδείες εκτός έδρας (σε ΒΑΚ και Λίντσερ) και αποδεικνύει όσα έλεγε ο προπονητής της, πως δεν ήθελε απλά την συμμετοχή στα πλέι οφ αλλά την διάκριση και την πιθανή συμμετοχή στην Ευρώπη. Εντός δεν έχει κερδίσει ακόμη στα πλέι οφ όμως είναι καιρός. Παίζει κόντρα σε μια Στουρμ που βρίσκεται ξεκάθαρα σε κρίση, με τρεις ήττες στα πλέι οφ, απουσίες στην άμυνα λόγω τιμωριών, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της και ο κόουτς Ελ Μαέστρο και αποβλήθηκε και δεν δείχνει να μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Απόδοση αουτσάιντερ για την Χάρτμπεργκ, με τους μπουκ να σέβονται την φανέλα της Στουρμ. Ασος σε απόδοση 2,78

Δυάδα με γκολ

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ G/G 1,85

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ Over 2,22

Δυάδα ΣΚ

ΟΠΑΒΑ – ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ 2 2,10

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΒΑΚ ΠΕΛΕΤΣ 1 2,17

Μονό

ΧΑΡΤΜΠΕΡΓΚ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1 2,78

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.