Το κεφαλοκλείδωμα (και) του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης31 Μαΐου 2021

Τα έχουμε πει τόσες φορές. Να τα πούμε άλλη μία;  Ναι, με την δέσμευση καταβολής σκληρής προσπάθειας μας, να μην τα ξαναπούμε. Όσο κι εάν κολασθούμε. Αν κι άνθρωποι είμαστε. Και σφάλματα κάνουμε...


Πιστεύουμε λοιπόν, και δη ακράδαντα πως ο αθλητισμός γενικά είναι υγιέστερος της πολιτικής. Είναι σταθερότερη και σοβαρότερη αξία. Ξέρετε πολλούς οι οποίοι άλλαξαν ομάδα; Εμείς ουδένα. Ξέρετε πολλούς οι οποίοι άλλαξαν κόμμα; Εμείς πάρα πολλούς. Και τούτο για εμάς είναι απόδειξη των λόγων μας το ακριβές.

Δυστυχώς για την κοινωνία όμως, η πολιτική είναι ισχυρότερη του αθλητισμού. Εκφράζεται με αμείλικτα ωμή εξουσία. Αποτέλεσμα; Ο αθλητισμός συχνά, πυκνά πληρώνει αμαρτίες της.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα πλήρωσε αμαρτίες και της τέως (συγ)Κυβέρνησης και της νυν Κυβέρνησης. Το 2018 με την στέρηση της επί ίσοις όροις διεκδίκησης του Πρωταθλήματος τότε. Μία στέρηση η οποία ουσιαστικά ήταν αφαίρεση τίτλου. 

Μία υπόθεση με πρωταγωνιστή υπουργό Επικρατείας, μετά τον ελέω, αλήστου μνήμης, διαιτητή Κομίνη διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα. Ακύρωσε κανονικό γκολ του Φερνάντο Βαρέλα επειδή έτσι του είπαν από την ενδοεπικοινωνία. Κι ουδέποτε ήλεγξε τον άδειο αγωνιστικό χώρο και τις άδειες κερκίδες, για να συνεχίσει - ως όφειλε - τον αγώνα.

Και το 2020 ο ΠΑΟΚ πλήρωσε αμαρτίες της νυν Κυβέρνησης. Τούτη τη φορά ελέω υφυπουργού Αθλητισμού, με την επίσης, στέρηση της επί ίσοις όροις διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Η συνωμοσία με την πολυιδιοκτησία υπερέβη κάθε όριο λογικής και θρασύτητας... παρανομίας.

Έφθάσε σε απόφαση υποβιβασμού τού ΠΑΟΚ. Κι έσπευσε η νυν Κυβέρνηση να αλλάξει τον σχετικό νόμο προκαλώντας φρενίτιδα αντίδρασης από τους φίλους του "δικέφαλου". Αρνιόταν την εξελισσόμενη κοροϊδία!

Ναι μεν δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά... Κατόπιν εορτής. Μήτε γάτα, μήτε ζημιά όμως, για τις αποφάσεις της ΕΕΑ και τον δημιουργό της. Ο "δικέφαλος" πλήρωσε τη συνωμοσία. Οι συνωμότες έκαναν την δουλειά τους. Δε έκαναν το καθήκον τους. Δε υπήρξε πάντως, οποιοδήποτε κόστος γι' αυτούς. Για την ΠΑΕ το κόστος ήταν και δόξα και χρήμα. Ανεκτίμητη η αξία τους...

Με δυο λόγια; Η πολιτική συνέθλιψε τον αθλητισμό. Και δε συμβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει συμβεί πολλές φορές. Μακάρι να μη συμβεί ξανά!

Με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε... Συμβαίνει ήδη. Βλέπετε τι έγινε και τι γίνεται στις εκλογές των Ομοσπονδιών. Το ...κεφαλοκλείδωμα της πολιτικής στον αθλητισμό επί τέως (συγ)Κυβέρνησης καλά κρατεί και στη νυν Κυβέρνηση!

Και το χειρότερο είναι πως οι φίλαθλοι δεν είναι πολιτικοί. Οι πολιτικοι αντπιθετα είναι φίλαθλοι. Με όλα , όσα σημαίνει αυτή η αναφορά μας...

ΥΓ 1: Ο Μίκαελ Κρμέντσικ στην εθνική Τσεχίας. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην εθνική Σερβίας. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι στην εθνική Πολωνίας κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στην εθνική Ελλάδας. Όλοι αστέρες του γαλαξία τού Κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Τυχαίο;

ΥΓ 2: Η αρραγής ενότητα η οποία αποδείχθηκε από το crash teste της αλλαγής φρουράς στον πάγκο του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ είναι κάλλιστος οιωνός για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο...

ΥΓ 3: Να μη φύγει ο Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ. Η φυγή του θα βλάψει σοβαρά και τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.