Το «κατόρθωμα» του Ραζβάν και το «έγκλημα» του Ιανουαρίου

Γιώργος Ζαΐρης24 Απριλίου 2024

Ερχόμενος στη Λαμία ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως αυτό το ματς θα του επέτρεπε να αντιμετωπίσει τα τρία παιχνίδια στην Τούμπα ως "ματς για τον τίτλο". Αυτό θα γινόταν φυσικά μόνο αν έφευγε νικητής από το "ΔΑΚ Αθανάσιος Διάκος". Δεν το έκανε, πήρε μια ισοπαλία που λογίζεται ως ήττα, είναι καταστροφική και τον εκτροχιάζει από τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκάκαθαρα έπεσε θύμα των εμμονών του προπονητή του που δεν έχει πάρει χαμπάρι πως με τις συνεχόμενες ίδιες αποφάσεις όχι μόνο κάνει κακό στον εαυτό του αλλά στην ίδια την ομάδα.

Και επειδή η μπάλα πολλές φορές τιμωρεί και εκτός αγωνιστικού χώρου, στα αλήθεια όταν στράβωσε το ματς και είδε πως στον πάγκο είχε τρεις μπακ και όχι έναν επιπλέον φορ, πώς μπορεί να αισθάνθηκε; Γιατί δεν είναι θέμα του αν γουστάρουμε ή όχι τον Στέφανο Τζίμα. Το θέμα είναι πως χθες δεν τον είχε έστω στον πάγκο. Το πλήρωσε...

Οπως πλήρωσε και από την επιμονή του να συνεχίζει την προσπάθεια να αποδείξει πως ο Σαμάτα είναι φορ. Στα αλήθεια, δεν έχει καταλάβει και ο ίδιος πως αν έπαιρνε ο Τζίμας τις ευκαιρίες που έχει πάρει απλόχερα ο Τανζανός, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε βγει ωφελημένος; Και μην πει κανείς πως ο Σαμάτα δεν ένιωσε την στήριξη ΟΛΩΝ. Μέχρι και skype μαζί του έκανε ο Ιβάν Σαββίδης σε μια προσπάθεια να τον ανεβάσει. Δυστυχώς άδικος ο κόπος.

Στο κάδρο μπορεί να μπει και ο Τσιγγάρας; Προφανώς και ναι. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχεις να δώσεις 50 και πλέον ματς τη σεζόν, όταν δεν σου έχουν κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο γνωρίζοντας τότε πως είσαι και στους τρεις στόχους, είσαι υποχρεωμένος να κρατάς ενεργούς ΟΛΟΥΣ τους παίκτες σου όταν κάποιοι άλλοι σωματικά και ψυχολογικά μπορεί να έχουν αδειάσει. Ο Τσιγγάρας είχε παίξει στα 22 από τα 39 πρώτα ματς του ΠΑΟΚ και μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έχει ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.

Επίσης χαμένο είναι και το στοίχημα με τον Μάρκος Αντόνιο. Αυτό φάνηκε και στο Γ. Καραϊσκάκης με το πώς αντέδρασε όταν σκόραρε αλλά και χθες. Ο Μάρκος Αντόνιο ποτέ δεν έγινε η μεταγραφή του Ιανουαρίου που έλεγε ο Ραζβάν πως θα δούμε και νομίζω πως όταν μιλάμε για έναν παίκτη που το καλοκαίρι γνωρίζει πως θα φύγει, το να προσμένεις να σου δώσει πράγματα δεν είναι ανώφελο αλλά είναι σίγουρα υψηλή προσδοκία.

Ο Λουτσέσκου είπε μετά το ματς πως η ομάδα έμεινε από ενέργεια. Δικό του δημιούργημα αλλά και με ευθύνη και της διοίκησης αναγκάστηκε να το βιώσει. Γιατί η ίδια ιδιοκτησία το 2019, τον Γενάρη ειχε φέρει μεταγραφές πρώτης επιλογής για να "κλειδώσει" ο ΠΑΟΚ το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα ματς με την ΑΕΚ που πρέπει να βρει τον τρόπο να το κερδίσει. Πολύ απλά για να βάλει τέλος στην ελεύθερη πτώση, γνωρίζοντας πως υπάρχουν δυο εβδομάδες ανασύνταξης.

Συγχαρητήρια στον κόσμο που στήριξε και παρά την πίκρα του δεν παρεκτράπη. Δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.