Άρης: Το καρέ της αδρεναλίνης

Μάνος Χατζάκης17 Φεβρουαρίου 2021

Σχεδόν 40 μέρες διήρκησαν οι εξοντωτικοί ρυθμοί με συνεχείς αγώνες ταξίδια και έντονη σωματική καταπόνηση, ωστόσο ο Αρης διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ροή των αγώνων ομαλοποιείται, παρόλα αυτά αυτά η αδρεναλίνη παραμένει υψηλή, διότι οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να τερματίσουν ψηλά, χωρίς να ασχολούνται τι κάνουν οι υπόλοιποι, ενώ γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση να κινηθούν, για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» περιλαμβάνει δύο αγώνες εντός έδρας και δύο εκτός. Μακριά από το «Κλ. Βικελίδης δίνει ντέρμπι και, όπως και να' χει, θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί. Το σύνολο του Ακη Μάντζιου πρέπει να θυμηθεί τις εμφανίσεις στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος εκεί όπου μέσα-έξω πήγαινε... τραίνο και παράλληλα να διαγράψει τον μέτριο δεύτερο, παρά το γεγονός πως βρίσκεται πίσω από τον πρωτοπόρο.

 Το θέμα, πλέον, είναι ότι βράζει στο ίδιο καζάνι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι εποφθαλμιούν τη δεύτερη θέση κι αυτό συμβαίνει γιατί πήραν... δικαιώματα από την τελευταία απώλεια βαθμών του Αρη, ο οποίος έμεινε στο μηδέν με τον Παναιτωλικό. Βέβαια, και οι τρεις «διώκτες» του Αρη έχουν να δώσουν ντέρμπι, άρα η γκέλα είναι πιθανό σενάριο και αναλόγως μπορεί να καθορίσει τις ισορροπίες στην κανονική διάρκεια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, το στοιχείο που προβληματίζει τους «κιτρινόμαυρους» δεν είναι μόνο η τωρινή αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά και ο παράγοντας διαιτησία. Τα δείγματα, από τις αρχές του χρόνου, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, οπότε όλο το παραπάνω... πακέτο, κρατά σε εγρήγορση ομάδα και τεχνική ηγεσία, προκειμένου να μπουν στα play off με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αλλά και τη δέουσα ψυχολογία.

Το πρόγραμμα του Αρη

21/2: Ολυμπιακός – Αρης

28/2: Αρης – Ατρόμητος

7/3: ΠΑΟΚ – Αρης

14/3: Αρης – ΟΦΗ

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

20/2: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

28/2: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

8/3: ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

14/3: Βόλος – ΑΕΚ

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ (43 β.)

21/2: ΠΑΟΚ – Λαμία

27/2: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

7/3: ΠΑΟΚ – Αρης

14/3: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

22/2: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

28/2: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

6/3: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

14/3: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.