Καλοκαίρι του 2021 το Euro, όλες οι αποφάσεις

Δημήτρης Καλαϊτζής17 Μαρτίου 2020

Η UEFA πρότεινε τη μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021 στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιεί με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Λίγκες και η πρόταση εγκρίθηκε από τις 55 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Μάλιστα, αναφέρει ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου.

Στις 14 Απριλίου η UEFA προτίθεται να δώσει το "πράσινο φως" για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο.

Τα εθνικά πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου και έτσι το Euro πήρε παράταση ενός χρόνου.

Λίγες ώρες μετά βγήκε και η επίσημη απόφαση από την UEFA για την αναβολή του Euro ενώ για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις αναμένεται νέα ενημέρωση αναλόγως της κατάστασης.

Τα πλέι οφ του Euro και τα διεθνή φιλικά που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο θα παιχτούν στο «παράθυρο» του Ιουνίου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τσέφεριν: «Προτεραιότητα η υγεία»

Μετά τις αποφάσεις της UEFA, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Τσέφεριν δήλωσε προς πρώτιστα σημασία έχει η υγεία όλων των εμπλεκομένων στο άθλημα.

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό» τόνισε σχετικά ο κ. Τσέφεριν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.