Το καλό νέο με τον Ρουπ και τα λάθη που έγιναν «βαρίδια» για τον Αρη

Βασίλης Μάστορας29 Μαΐου 2023

Ο Αρης χθες έκανε την πρώτη του μεταγραφική κίνηση. Γιατί η ανανέωση ενός συμβολαίου, όπως αυτό του Ρουπ, θεωρείται μεταγραφή. Ο 32χρονος Γερμανός μέσος, συμφώνησε να υπογράψει για 1+1 χρόνο στους «κίτρινους». Μία ρεαλιστική συμφωνία η οποία είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. 

Ο Αρης παρότι ο Γερμανός είχε ένα γεμάτο βιογραφικό με θητεία στα γήπεδα της Bundesliga και της Premier League, υπέγραψε τον περασμένο Ιανουάριο με τον Ρουπ συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. 

Επίσης ορθολογική κίνηση η οποία ενείχε κάποιο ρίσκο, αλλά συνήθως οι ποδοσφαιριστές που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια ζητούν μία νέα επαγγελματική ευκαιρία, αλλά έχουν και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους. Είναι αλήθεια ότι ο Αρης ρίσκαρε στο ενδεχόμενο να έχει ο παίκτης μία εξαιρετική χρονιά και να κουνήσει μαντήλι μετά το τέλος του συμβολαίου του. Δύσκολα όμως στις συμφωνίες μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

O Ρουπ αγωνίστηκε σε επτά αγώνες συνολικά 312 λεπτά και πέτυχε ένα γκολ. Η γενική του αγωνιστική συμπεριφορά είχε θετικό πρόσημο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει μέσα στο γήπεδο, αθόρυβα αυτά που του ζητάει ο προπονητής και βγάζει τίμια το ψωμί του.

Μακάρι ο Αρης και τη νέα αγωνιστική περίοδο να πετύχει μεταγραφικά deal των προδιαγραφών του Ρουπ και του Νταρίντα, δύο ποδοσφαιριστών που με τη συμμετοχή τους στην ομάδα άλλαξαν το αγωνιστικό του προφίλ.

Αυτό είναι το καλό νέο. Οι «κίτρινοι» όμως θα νιώσουν μεγάλη ευτυχία αν καταφέρουν να απαλλαχθούν από συμβόλαια τα οποία είναι βαρίδια για την επόμενη ημέρα. Ποδοσφαιριστών οι οποίοι υπέγραψαν ακριβά συμβόλαια και είχαν δυσανάλογα μικρή αγωνιστική προσφορά. Είναι άγνωστο αν, για παράδειγμα, η συμφωνία ήταν προϊόν υπερεκτίμησης των αγωνιστικών προσόντων του Γκρέι ή κίνηση με προσδοκία κερδών από μεταπώληση, αλλά το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τζαμαϊκανός, ήταν μαζί με αυτό του Ζερβίνιο το χειρότερο μεταγραφικό deal του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Αρης φορτώθηκε με δύο «βαριά» συμβόλαια και πήρε ελάχιστα αγωνιστικά κέρδη από τον Γκρέι και τίποτε από τον Ζερβίνιο. Με τον δεύτερο υπάρχει διαζύγιο κι έτσι ο Αρης γλιτώνει τον έναν χρόνο του συμβολαίου του παίκτη από την Ακτή Ελαφαντοστού. Με τον Γκρέι όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ποδοσφαιριστής έχει προβληματίσει με την συμπεριφορά του τους ανθρώπους του Αρη, αλλά ένα συμβόλαιο που έχει ακόμη διάρκεια τριών χρόνων δεν λύνεται αναίμακτα. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο της παραμονής του Γκρέι, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν κερδίζει πολύ έδαφος γιατί θεωρούν ότι ο παίκτης δεν «κουμπώνει» στη λογική πάνω στην οποία θα χτιστεί η νέα ομάδα.

Αν λοιπόν οι περιπτώσεις του Νταρίντα και του Ρουπ θα πρέπει να αποτελέσουν τους «πιλότους» για τη μεταγραφική πολιτική του Παλίκουτσα και της διοίκησης, οι περιπτώσεις του Γκρέι και του Ζερβίνιο θα πρέπει να αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγήν. Γιατί τελικά ότι λάμπει στο ποδόσφαιρο δεν είναι χρυσός και ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια να «πετάει» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάνοντας λανθασμένες επιλογές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.