Το Ιβανώφειο, το πρότυπο Ράις και ο στόχος του ΝΒΑ

Στέλιος Παρθενάκης23 Μαρτίου 2020

Το βασικό όπλο του φετινού Ηρακλή είναι το γεγονός ότι το ρόστερ αποτελείται από παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ.

Ενας από αυτούς είναι ο Ολιβιέρ Χάνλαν, ο οποίος μετράει 16,3 πόντους, 3,5 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ με τη φανέλα του “Ημίθεου”. Ο Καναδός παίκτης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στον Καναδά, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην έγκυρη ιστοσελίδα talkbasket.net μιλώντας για την παρουσία του στο Ιβανώφειο και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αρχικά τόνισε για την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα. “Νομίζω ότι είναι αρκετά καλή. Ολες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, θα δούμε πως θα ολοκληρωθεί η κανονική σεζόν, έχουμε κάποια ματς ακόμα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει για αυτόν ο Ηρακλή. “Είναι κάτι παραπάνω από ένα μπασκετικό σωματείο και σίγουρα μου δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχήσω με το παιχνίδι μου όλο τον χρόνο. Με αυτό εννοώ ότι μπορώ να έχω την μπάλα στα χέρια, να είμαι επιθετικός και να παίρνω πρωτοβουλίες”.

Ακόμα, ρωτήθηκε αν οι φίλαθλοι του Ηρακλή θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτούς της Ζαλγκίρις. “Ναι και στις δυο ομάδες οι φίλαθλοι απίστευτοι. Οι χώρες είναι μικρές, αλλά όλοι οι φίλαθλοι ξέρουν μπάσκετ. Είναι δίπλα στην ομάδα είτε παίζει με τον τελευταίο είτε με τον πρώτο. Σου παρέχουν φοβερή συμπαράσταση και μου στέλνουν πολλά μηνύματα στα social media. Είναι αξιοσημείωτη η παρουσία τους”.

Για τον ανταγωνισμό του ελληνικού Πρωταθλήματος τόνισε σχετικά… “ Νομίζω πως υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και παίκτες στην Ελλάδα. Ειδικά, στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλοί καλοί γκαρντ και για μένα είναι παράδειγμα ο Τάιρις Ράις. Είμαι 4 χρόνια στην Ευρώπη και πραγματικά σέβομαι απόλυτα το παιχνίδι του”.

Τέλος, για το ποιος είναι ο προσωπικός του σκοπός τόνισε σχετικά… “Το μόνο που θέλω πρώτα είναι να τελειώσει η χρονιά στην Ελλάδα και τον Ηρακλή. Φυσικά, το να αγωνιστώ στο ΝΒΑ είναι πάντα μια προοπτική, αλλά υπάρχει και η ανοιχτή πόρτα της Κίνας. Επιπλέον, πάντα είναι τιμή για μένα να αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα του Καναδά. Μου αρέσει πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να προχωράω βήμα με βήμα. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου, περνάω καλά στον Ηρακλή και τη Θεσσαλονίκη”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.