Το ιστορικό ρεκόρ του Κέιν, το αγγλικό... κενό και ο Σμάιχελ

Metrosport Team08 Ιουλίου 2021

Η Αγγλία κατάφερε να ξορκίσει την κατάρα και να επικρατήσει της Δανίας στον ημιτελικό, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Euro 2020 της 11ης Ιουλίου όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγραψε ιστορία, καθώς η Αγγλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Euro. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «τρία λιοντάρια» ήταν για άλλη μία φορά ο Χάρι Κέιν, με τον επιθετικό της Τότεναμ να σκοράρει το νικητήριο γκολ της ομάδας του στην παράταση.

Ένα ιστορικό γκολ και για τον ίδιο, καθώς με το συγκεκριμένο τέρμα έφτασε τα 10 γκολ σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση της λίστας της Αγγλίας, όπου βρίσκεται επίσης και ο Γκάρι Λίνεκερ.

Η Αγγλία έφτασε στον τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια, από την παρουσία της δηλαδή στον τελικό του Μουντιάλ του 1966.

Η Δανία έφτασε να διεκδικεί μέχρι τέλους την παρουσία της στον τελικό χάρη στον Κάσπερ Σμάιχελ ο οποίος απέτρεψε 2,9 γκολ στον χθεσινό αγώνα, τον μεγαλύτερο αριθμό σε ματς Euro από το 1980!

Ο Κάσπερ Σμάιχελ είχε έξι αποκρούσεις στον χθεσινό ημιτελικό. Ο προηγούμενος Δανός τερματοφύλακας που είχε περισσότερες σε ματς Euro, ήταν ο πατέρας του Πίτερ Σμάιχελ το 1992 κόντρα στη Γερμανία...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.