Το γήπεδο του Άρη μπορεί να γίνει γρήγορα, γιατί το θέλει η κυβέρνηση και υπάρχει η τεχνογνωσία

Δημήτρης Κανελλάκης26 Αυγούστου 2022

Όπως ακριβώς την περίμεναν οι άνθρωποι του Άρη ήταν η σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- με τους υπουργούς της κυβέρνησης, τους στενούς συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού και τους εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη), για το νέο γήπεδο.

Αρχικά, επιβεβαιώθηκε πλήρως αυτό που στις 13 Αυγούστου έγραψε το metrosport.gr, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει ξεκάθαρη εντολή σε όλους τους εμπλεκόμενους από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να βρουν τις λύσεις, να αντιμετωπίσουν όποια προβλήματα υπάρχουν και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη.

Πληροφορούμαι ότι το αντιλήφθηκαν πλήρως από τα... προκαταρκτικά κιόλας της σύσκεψης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Τριμμάτης, και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευθέρης Αρβανίτης, πως το κλίμα δεν είναι απλά θετικό, η βούληση της κυβέρνησης δεν είναι απλά να στηρίξει το μεγαλόπνοο σχέδιο των «κιτρίνων», αλλά και να βοηθήσει προκειμένου το project να τρέξει γρήγορα και να θωρακιστεί τόσο καλά που να μην σκοντάψει πουθενά, να μην καθυστερήσει, να μην βρεθούν στο δρόμο εμπόδια που πετάξουν εκτός χρονοδιαγραμμάτων τους σχεδιασμούς.

Η φράση-«κλειδί» είναι αυτή που χρησιμοποίησε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης για το νέο γήπεδο του Άρη ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

«Βρισκόμαστε, πλέον, στο σημείο που στόχος μας είναι να θωρακίσουμε θεσμικά το όλο project», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα πρέπει όλες οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα για την ανταλλαγή των εκτάσεων και τους πολεοδομικούς σχεδιασμούς, να μην έχουν το παραμικρό κενό.

Με την εμπειρία που ήδη υπάρχει από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και όσων χρειάστηκε να γίνουν για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο σημείο να μπορεί κι αυτός να προχωρήσει στην κατασκευή της Νέας Τούμπας, στην κυβέρνηση, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, θεωρούν δεδομένο πως δεν θα συναντήσουν εμπόδια ανυπέρβλητα κι ότι υπάρχει τεράστια, πλέον, τεχνογνωσία η οποία θα είναι πολύτιμη για την πολύ πιο εύκολη αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύψουν στο δρόμο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.