Το φανερό και το κρυφό όπλο του Κούρτιτς

Κώστας Πετρωτός29 Δεκεμβρίου 2021

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τον MVP του Δεκεμβρίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Γιασμίν Κούρτιτς είχε ήδη φτάσει σε ποσοστό ψήφων 57%.

 Απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς στα παιχνίδια του μήνα μετρά έξι γκολ και μάλιστα άκρως καθοριστικά για να πάρει ο Δικέφαλος αποτελέσματα. Τα γκολ που σημειώνει (δέκα συνολικά, εννιά από αυτά στο Πρωτάθλημα) και κυρίως ο τρόπος που το κάνει τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του. 

Έχει το απόλυτο ευστοχίας στα πέναλτι με 5/5, έχει σκοράρει άλλα τρία γκολ με φάουλ και έχει και δύο σουτ στον στόχο σε ροή αγώνα. Αν μη τι άλλο, ο Σλοβένος είναι κρύο αίμα και αυτό είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. 

Η συνεισφορά του στο να διαθέτει ο ΠΑΟΚ την καλύτερη επίθεση στην Super League 1 είναι καθοριστική, όταν από τα πόδια του έχει μπει, σχεδόν το 1/3 των τερμάτων (9/31). Ίσως, όμως, αδικούμε τον 33χρονο μέσο (τα κλείνει στις 10 Ιανουαρίου), αν επικεντρωθούμε μόνο στο φανερό όπλο του. Υπάρχει και ένα άλλο που δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα και ως εκ τούτου, μπορεί να χαρακτηριστεί και κρυφό όπλο.

 Ο Σλοβένος είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και μέσα στην πρώτη οκτάδα στο Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, μετρά 24 τελικές έναντι 18 των Ντόουγκλας και Ακπομ. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά έχει μεγάλη συμβολή στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες.

Και με αυτό το στοιχείο αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επιδραστικός είναι ο Κούρτιτς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Υπό αυτό το πρίσμα, η περίπτωσή του πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως οδηγός για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.