Το ευρωπαϊκό... «όραμα» και η εξυγίανση του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας29 Μαΐου 2021

INFO: Ο λαός του ΠΑΟΚ στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, περιμένοντας από τον Ιβάν να προχωρήσει στην εξυγίανση του «όλου οργανισμού» που νοσεί βαρύτατα και αποτελεί τροχοπέδη στις όποιες φιλόδοξες προθέσεις υπάρχουν.


Στο περιθώριο της «δύσκολης απόφασης» και συγκεκριμένα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε με αφορμή τη διαδοχή του Πάμπλο, ο μεγαλομέτοχος πλην όλων των άλλων που αναφέρθηκαν στους λόγους της αντικατάστασης του, προχώρησε σε μια εξαγγελία προθέσεων και υποσχέσεων, παρόμοια με εκείνη της πρώτης επίσημης εμφάνισης του πριν απο χρόνια στο Παλατάκι. 

Εκ προοϊμίου διευκρινίζω ότι και τότε όπως και τώρα, δεν άλλαξε ούτε το ύφος του, ούτε η χροιά της φωνής του, αλλά και εκείνο το είδος της συναισθηματικής φόρτισης που τον χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε πρόσωπα που υπεραγαπά και σέβεται. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσω ότι για μια ακόμη φορά με έπεισε με αυτά που έλεγε, με δεδομένη την ειλικρίνεια του. 

Επί του προκειμένου και σε ότι αφορά το όραμα της ευρωπαϊκής ενέλιξης και καταξίωσης, σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο όραμα του νέου γηπέδου, τα οποία μπήκαν «απρόσκλητα» στην τηλεδιάσκεψη, μπορεί να πει κανείς ότι «επιστρατεύτηκαν» για να βοηθήσουν τον Ιβάν να βγει από μια δύσκολη θέση. Θεωρείται βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ένιωθε άβολα γιατί ο αξιακός του κώδικας και οι αρχές του μάλλον δεν του άφηναν περιθώρια για να φανεί ανακόλουθος. 

Δυστυχώς οι έμπιστοι συνεργάτες του δεν προνόησαν να τον προστατεύσουν. Άλλος ένας επιπόλαιος και απερίσκεπτος χειρισμός από μέρους τους, του δημιούργησαν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ένα αδιέξοδο που θα μπορούσε να αποφευχθεί με απλές και έντιμες διαδικασίες. Θεωρείται αδιανόητο το γεγονός ότι για να πείσουν τον Πάμπλο του έταξαν λαγούς με πετραχήλια, συμβόλαια και ότι περνάει από το μυαλό του οποιουδήποτε νταραβερτζή θέλει να πετύχει κάτι, τη στιγμή που ο «Κανάριο», δηλωμένος στρατιώτης του ΠΑΟΚ, θα έσπευδε να βοηθήσει και χωρίς τις δικές τους ακατανόητες υποσχέσεις. Με δυο λόγια, οι ανίκανοι και άσχετοι έστησαν χωρίς λόγο ένα «ναρκοπέδιο» και όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, εκείνος που εκλήθη να δώσει λύση δεν ήταν άλλος από τον Ιβάν. 

Αυτό το τελευταίο «επεισόδιο» ευτυχώς δεν δίχασε τον κόσμο, αλλά τον πίκρανε σίγουρα, γιατί ένιωσε πληγωμένος περισσότερο και από τον ίδιο τον Ουρουγουανό κόουτς. Ένδειξη και απόδειξη για το μπάχαλο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον «όλο οργανισμό» ΠΑΟΚ, ο οποίος νοσεί βαρύτατα και του οποίου η δυσλειτουργία στοιχίζει στον Ιβάν ένα σκασμό λεφτά. Τα τραγικά λάθη ατέλειωτα. Ο παρασιτισμός σε πολλές περιπτώσεις εμφανής. Οι ίντριγκες και οι παρεΐστικες σκοπιμότητες προκαλούν. Κακές συνήθειες που έγιναν παθογένειες, με συνέπεια οι μανατζαρέοι, οι αυλές και οι παντός είδους διαμεσολαβητές να αλωνίζουν στο κλαμπ. 

Περιττό να αναφερθούμε στα αναρίθμητα «ανδραγαθήματα» των ανίκανων και στα απειράριθμα σκανδαλάκια που έγιναν. Άλλωστε αυτά τα έχουμε καταγράψει αρκετές φορές και τα έχουν καταγγείλλει κατ΄επανάληψη οι οργανωμένοι αλλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που προσπερνούσαν τη ζημιά με το χαρακτηριστικό μότο, ότι το θρυλικό χαλάκι κάτω από το οποίο έχουν συσσωρευθεί όλα τα τραγικά λάθη μοιάζει με έγκυο. 

Σε αυτό ασφαλώς πρώτο ρόλο διαδραματίζουν οι «πρόθυμοι» των Μέσων Ενημέρωσης. Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα κάνουμε μια μικρή στάση. Όχι για να διαμαρτυρηθούμε γιατί δεν εισακουστήκαμε στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις μας για την διαφαινόμενη εκτροπή, αλλά για να αναρωτηθούμε μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ αν ο μεγαλομέτοχος έχει «σκανάρει» σωστά την κατάσταση που επικρατεί μέσα στον «όλο οργανισμό». Τη στιγμή μάλιστα που υπόσχεται ότι ξεκινάει μια νέα μεγάλη προσπάθεια για την ευρωπαϊκή καταξίωση του ΠΑΟΚ. Υπάρχει βέβαια η υποψία ότι η ενημέρωση που του γίνεται, φιλτράρεται έξυπνα και μεθοδικά. Ο,τι και να συμβαίνει όμως από τα δύο (το λάθος σκανάρισμα ή η πειραγμένη πληροφόρηση) εκείνο που προβάλει σε τεράστιο μέγεθος και σαν επιτακτική ανάγκη είναι το ξεκίνημα της εξυγίανσης ενός χώρου κακοφορμισμένου. 

Το όραμα το ευρωπαϊκό ως εκ τούτου νομίζουμε ότι δεν μπορείς να το προσεγγίσεις με αυτές τις συνθήκες. Το να γίνει ο ΠΑΟΚ κλαμπ υψηλού επιπέδου και ανάλογων προδιαγραφών, προϋποθέτει «να μπει η μπουλντόζα και να ξηλώσει ακόμη και τα πλακάκια», όπως συνήθισαν πλέον να λένε εδώ και μεγάλο διάστημα οι ΠΑΟΚτσήδες. 

Με δυο λόγια και κλείνοντας, μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος υποστηρίζει την προσπάθεια του Ιβάν για την ευρωπαϊκή καταξίωση του ΠΑΟΚ, συγχρόνως όμως προειδοποιεί και απαιτεί ότι έπρεπε ήδη από χθες να αρχίσει το ξήλωμα ενός παρασσιτικού συστήματος, που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον λαοφιλή σύλλογο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.