Το ΕΣΡ ακύρωσε προ επταετίας απόφαση επιβολής προστίμου στον ΑΝΤ1

Metrosport Team20 Απριλίου 2022

Το ΕΣΡ πήρε πίσω την απόφαση για την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στην ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ. Έτσι, ο τηλεοπτικός σταθμός δεν θα πληρώσει το πρόστιμο και αν αυτό έχει γίνει ήδη θα του επιστραφεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί από την Αρχή στις 3/8/2014 (επί προεδρίας Ιωάννη Λασκαρίδη) με αφορμή την αναφορά στο δελτίο ειδήσεων για ένα «ξενοδοχείο γυμνιστών στη Ρόδο».

Η ίδια Αρχή το 2014 είχε κρίνει πως «αναμφιβόλως, η εκπομπή ήταν ικανή να προκαλέσει ηθική βλάβη στους ανηλίκους και σε κάθε περίπτωση δεν είχε την από το Σύνταγμα επιβαλλομένη ποιότητα, η οποία πρέπει να αποσκοπεί στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας».

Μετά από επτά χρόνια, το ΕΣΡ, υπό τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, ακυρώνει το πρόστιμο, αλλάζοντας την πάγια τακτική του στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ. 

Μέχρι πρότινος, όταν το ΣτΕ ακύρωνε τις αποφάσεις του ΕΣΡ, η Αρχή επέβαλλε εκ νέου το ίδιο πρόστιμο. Το 2021, με τη νέα του σύνθεση, το ΕΣΡ έκρινε ακριβώς τα αντίθετα για τον ΑΝΤ1, καταλήγοντας πως «η παρουσίαση του θέματος αυτού δεν μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.