Το επιχείρημα του... know how και ο εφιάλτης της ΚΑΕ Αρης

Βασίλης Μάστορας09 Ιανουαρίου 2020

Η ομάδα μπάσκετ του Αρη περνάει τον χειρότερο εφιάλτη της ιστορίας της. Παλεύει από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου με τα… κύματα των προβλημάτων τα οποία είναι τα απόνερα που άφησαν οι διοικητικές αστοχίες των τελευταίων χρόνων.

Ο Αρης και πέρυσι πάλευε να κρατήσει το κεφάλι έξω από το νερό. Στην προσπάθεια του αυτή άλλοτε τα κατάφερνε κι άλλοτε κινδύνευε με πνιγμό.

Τελικώς κατάφερε να επιπλεύσει αγωνιστικά, αλλά όχι και ο διοικητικά. Αποτέλεσμα; Οι υποσχέσεις του κ. Γουλιέλμου για οικονομική εξυγίανση έμειναν υποσχέσεις. Ο λόγος; Οτι το οικονομικό πρόβλημα της ΚΑΕ είναι δύσκολα διαχειρίσιμο για όποιον αναλαμβάνει την ομάδα με όραμα, αλλά δίχως το επαρκές μπάτζετ, πιστεύοντας ότι αυτός δεν θα είναι σαν τους προηγούμενες και θα τα καταφέρει καλύτερα. Πώς όμως μπορεί ναι γίνει αυτό από τη στιγμή που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα; Δηλαδή ή πρέπει να υπάρχει το μπάτζετ ή ο νέος ιδιοκτήτης να είναι Χουτνίνι;

Ο νεόκοπος παράγοντας Δημήτρης Γουλιέλμος έζησε το παραγοντικό του όνειρο, το πάλεψε για να δώσει λύσεις, έχασε ένα σημαντικό ποσό και “πέταξε” μπροστά στο αδιέξοδο λευκή πετσέτα, αλλά ο Αρης παρέμεινε στην εντατική.

Με τον χειρότερο συντελεστή της ιστορίας του (3 νίκες και 11 ήττες σε 14 αγώνες) βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 6 ΒΑΝ στην πλάτη και την εγγυητική συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα στον… αέρα.

Συγχρόνως βρίσκεται μείον δύο νίκες πίσω από τις τελευταίες θέσεις παραμονής στην κατηγορία και ο κόουτς έχει ομολογήσει ότι το ρόστερ της ομάδας χρειάζεται ενίσχυση. Ο Αρης λοιπόν ζει τραγικές στιγμές κι αν θέλει να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κερδίσει τον Ηρακλή.

Το τι μπορούσε να κάνει ο Αρης από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου δεν έχει καμία αξία να το συζητούν αυτή τη στιγμή στους “κίτρινους” καθώς ακόμη κι αν βρουν τις αιτίες του κακού δεν θα γυρίσουν πίσω κάποιοι από τους χαμένους βαθμούς. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ο κ. Αρβανίτης όταν προσπαθούσε να εξωθήσει τον κ. Γουλιέλμο σε παραίτηση είχε κάνει σημαία τη φράση “αν φύγει έχουμε το know how για να σώσουμε την ομάδα”. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, γιατί στον επαγγελματικό αθλητισμό τα προβλήματα λύνονται με τα χρήματα κι όχι με τα λόγια. Και η ΚΑΕ Αρης έχει ανάγκη από φρέσκο χρήμα για να διαχειριστεί τα προβλήματα. Σ’ αυτό λοιπόν θα πρέπει η διοίκηση να κάνει focus. Ολα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

FOCUS

Γιατί οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν απόδοση 1,05 στο “ποντάρισμα” ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει σελίδα αν τελικώς καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.