Το drone και η πρώτη μεταφορά ψωμιού στη Θεσσαλονίκη

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία. Αποφασίστηκε ένα drone να κινείται στην πόλη και να προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά και να μεταφέρει προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή αλλά και στην πρώτη μεταφορά ψωμιού από το drone σε κάτοικο της πόλης που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Αναλυτικά είπε:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία αποφασίσαμε να κινηθούμε έτσι ώστε να ενημερωθούν σωστά οι συμπολίτες μας και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα είχαμε. Βγάλαμε λοιπόν από τη φαρέτρα μας την τεχνολογία. Κινητοποιήσαμε το drone, το οποίο βοήθησε να κάνουμε μια καμπάνια που είχε στόχο να πείσει τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι. Επιπλέον, το μηχάνημα αυτό μπορεί να μεταφέρει κάποια κιλά. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο χρειαστεί στις ευπαθείς ομάδες. Έξω από την πόρτα ενός συμπολίτη μας, μάλιστα χθες, μεταφέραμε το ψωμί του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.