Το διπλό χρέος των φίλων του ΠΑΟΚ αύριο «Παλατάκι» και Κυριακή Τούμπα

Δημήτρης Μπούζας31 Μαρτίου 2023

Κατά πως τα έφερε η μοίρα, ο δικέφαλος του βορρά υποδέχεται και αντιμετωπίζει σε δύο μέτωπα τον αντίστοιχο του νότου, σε συγκρούσεις υψίστης σπουδαιότητας και ως εκ τούτου και εξαιρετικής κρισιμότητας. 

Αύριο στο «Παλατάκι» και μεθαύριο στην Τούμπα, στα δύο ιδιόκτητα γήπεδα του, κληρονομιά θησαυρός της προκομμένης προσφυγιάς, ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ απέναντι, θα αναμετρηθούν σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο, επιδιώκοντας να επιβεβαιώσουν το «καλό φεγγάρι» στο οποίο βρίσκονται και οι δύο, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Επί του προκειμένου, τίθεται θέμα γενικού συναγερμού και «επιστράτευσης» των φίλων των γηπεδούχων, που καλούνται να δώσουν το παρών και στις δύο αετομαχίες. 

Σε αυτήν που προηγείται στο «Παλατάκι» ιδιαίτερα, αφού εκτός από το κίνητρο της νίκης που θα δώσει αέρα και θετικές προοπτικές σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται και μέχρι στιγμής δίνει ελπίδες, υπάρχει ένα ξεχωριστό κίνητρο που της προσδίδει ιδιαίτερες διαστάσεις. Αυτό έχει σχέση με την φιέστα που ετοιμάζεται για την απόσυρση της φανέλας ενός κορυφαίου αθλητή: του μεγάλου Μπάνε Πρέλεβιτς. Πιστεύω πως το να βρεθεί ο ορθόδοξος ΠΑΟΚτσής σε αυτή την τελετή και να του δοθεί η ευκαιρία να αναφωνήσει μαζί με τις χιλιάδες των συνοπαδών του το θρυλικό: «Ω Μπάνε, Μπάνε», θα είναι μία στιγμή και μία ιστορική ευκαιρία, για να δεθεί και συναισθηματικά με την αγαπημένη του ομάδα. Μετά το «Παλατάκι», ακολουθεί η Τούμπα. 

Ο ίδιος αντίπαλος. Η ίδια πρόκληση, το ίδιο μεγάλο στοίχημα. Ο δεύτερος τελικός για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, που θα επιδιώξουν δεύτερη νίκη σε έναν από τους τελικούς που οδηγούν στην κατάκτηση της κορυφής. Προηγήθηκε η μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι, την οποία αγωνίστηκαν επί ματαίω να την απαξιώσουν, εκείνοι που δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίκρα και τον πόνο. Δύσκολος και ως εκ τούτου υπολογίσιμος ο αντίπαλος. Βρίσκεται στο ρετιρέ και θα θελήσει να σταθεροποιηθεί, στην απόσταση που θα του επιτρέψει να διεκδικεί με αξιώσεις του στόχους του. 

Η περιρέουσα ατμόσφαιρα μετά τα όσα απίστευτα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και έχουν σχέση με την ανατριχιαστική παρασκηνιακή δραστηριότητα συγκεκριμένων αδίστακτων παραγόντων, οι οποίοι επί μονίμου βάσεως βρωμίζουν τον χώρο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μιας επαγρύπνησης διαρκείας, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό το τελευταίο αφορά την διοίκηση, ενώ το αγωνιστικό είναι συνδεδεμένο με τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Όσο για τον λαό; Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε ότι οι πάντες θεωρούν δεδομένη και αυτονόητη τόσο την ολόθερμη συμπαράσταση του, όσο και την ευθύνη του να μην επιτρέψει σε κανέναν «μπερδεμένο» ή προβοκάτορα να βάλει σε περιπέτειες την ομάδα.

Δυο λόγια για τον εισαγγελέα Σπυρόπουλο. Εμείς όπως και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι (καθώς και ολόκληρη η κοινωνία), περιμένουμε να αναθεωρήσει έστω και καθυστερημένα την αναιτιολόγητη θέση που επέλεξε. Διαφορετικά να είναι έτοιμος για να ακούσει κάποια στιγμή την κοινή γνώμη απευθυνόμενη στην ελληνική δικαιοσύνη να την καλεί με το: «κατηγορουμένη εγέρθητι». Απλά και ξακάθαρα πράγματα.

ΥΓ1: Αλέξανδρος Γρηγοριάδης (φίλος του ΠΑΟΚ κατά δήλωση του): «Δεν γνωρίζω αν κάποιοι άκουσαν τι είπε ο Σαββίδης χωρίς να υπολογίσει τον Μαρινάκη. Αναφέρθηκε με νόημα στις σχέσεις και στις φιλίες του Ολυμπιακού. Τόλμησε δηλαδή αυτό που δεν έχουν το θάρρος να κάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ της ομάδας μου. Μερικοί μάλιστα από τους οποίους, όχι μόνο δεν το επιχείρησαν ποτέ, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που τους άκουσαν να επαινούν παράγοντες που μας προσβάλουν και μας συκοφαντούν σαν ΠΑΟΚ. Καιρός είναι να συνέλθουν ή να μας πουν τι πρεσβεύουν. Και κάτι ακόμη, να μην νομίζουν πως δεν τους έχει καταλάβει ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

ΥΓ2: Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους εκεί στο λιμάνι. Σκληρό καρύδι ο Μπαλτάκος, τους υποχρεώνει να αυτογελοιοποιούνται δίνοντας τα ρέστα τους, με την πίεση που άσκησαν στον Πρωθυπουργό να επέμβει στον Τσέφεριν. Το ερυθρόλευκο κυβερνητικό μπλοκ, εξακολουθεί να παραμένει ο μεγάλος χορηγός της αντιπολίτευσης.

ΥΓ3: Ο Μπαλτάκος έστειλε αμέσως επιστολή στην ΟΥΕΦΑ για τον ανεκδιήγητο διαιτητή που αυτοπροτάθηκε να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Ελπίζεται ότι την συγκεκριμένη επιστολή δεν την παρέλαβε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

ΥΓ4: Οι Σύνδεσμοι Φύλων του ΠΑΟΚ, ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή στην Τούμπα θα γίνει ξεχωριστή κερκίδα, αφιερωμένη στον «στρατηγό» Μάκη Μαυρομιχάλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.