Το διαζύγιο με τον Τζέγκο στέλνει άσχημα μαντάτα για τον Αρη

Βασίλης Μάστορας01 Φεβρουαρίου 2022

Πετυχημένες παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών δεν υπάρχουν για τις ομάδες. Γιατί οι μεταγραφές είναι μία εμπορική πράξη. Η ομάδα που αγοράζει θέλει να ψωνίσει όσο το δυνατόν φτηνότερα, αγοράζοντας έναν χρήσιμο (κατά τη γνώμη της) ποδοσφαιριστή. 

Αντιθέτως αυτή που πουλάει το κάνει είτε για να ξεφορτωθεί ένα ακριβό συμβόλαιο, είτε για να εισπράξει ένα σημαντικό ποσό. Επειδή ο πωλητής συνήθως κρατάει στα χέρια του τις εξελίξεις, αν δεν έχει φροντίσει να έχει ισάξια ή καλύτερη διάδοχη λύση θα έχει πετύχει να κάνει μία καλή εμπορική πράξη, αλλά όχι και αγωνιστικά ωφέλιμη.

Ο Αρης όταν γράφονταν τα σενάρια για τη μεταγραφική του ενίσχυση, είχε στα πλάνα του έναν φορ, έναν αριστερό μπακ κι έναν μέσο που θα έπαιζε πίσω από τον φορ. Θεωρητικά θα ενίσχυε το ρόστερ με ετοιμοπόλεμες λύσεις και δεν θα το αποδυνάμωνε. 

Προφανώς όμως δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες στο ταμείο της ΠΑΕ γι’ αυτό οι «κίτρινοι» αλλάζουν την πολιτική τους, προχωρούν σε λύσεις με μεγάλο ρίσκο και αφήνουν να φύγει πολύτιμος παίκτης ο οποίος έβγαζε τίμια το ψωμί του. 

Ο Αρης ή δεν εκτίμησε την προσφορά του Αυστραλού Τζέγκο ή απλώς δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει τις απαιτήσεις του για ανανέωση του συμβολαίου του. Κι αν μάλιστα ισχύει η πληροφορία ότι ο Μάντζιος αγνοούσε τον χειρισμό της διοίκησης, τότε αυτή η μεταγραφή «δείχνει» πολλά περισσότερα. Πού «επενδύουν» οι «κίτρινοι»; 

Στον Ντουκουρέ που είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, έμεινε ελεύθερος από την προηγούμενη ομάδα του και δεν έχει ιδιαίτερα βαρύ βιογραφικό. Ή στον νεαρό Πάλμα και ίσως σε κάποιον που θα πάρουν ως ελεύθερο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; 

Ότι το νέο project του Aρη θα περιλαμβάνει μεταγραφές χαμηλού σχετικά κόστους και υψηλού ρίσκου. Δηλαδή θα ακολουθηθεί η πολιτική του «κορώνα-γράμματα» κι όχι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός μακράς πνοής. Επιλογές δηλαδή οι οποίες μόνο αισιοδοξία δεν φέρνουν για την αποτελεσματικότητα τους.

FOCUS

Δύο «καυτά» ερωτήματα: Είναι αλήθεια ότι ο κ. Ακης Μάντζιος δεν γνώριζε την παραχώρηση του Τζέγκο, που αποτελεί βασικό στέλεχος της 11άδας του Αρη; Η άσεμνη και κατακριτέα χειρονομία του Χαβιέ Ματίγια μετά το σκοράρισμα με πέναλτι είχε ως αποδέκτες τούς αντιπάλους ή κάποιον μέσα στην ομάδα με τον οποίο ο Ισπανός έχει ανοιχτούς λογαριασμούς;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.