To Colpo Grosso του ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Metrosport Team22 Μαρτίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

“Ταρακουνήθηκαν” στην Αθήνα και τον Πειραιά, από το “διπλό” του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου και την ανταπόκριση της ομάδας στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ανατροπή, σπουδαία νίκη και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος. Για τα καλά μάλιστα.

Προφανώς και η συγκεκριμένη επιτυχία (ανάλογη είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ τη σεζόν της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος) αποδομήθηκε στο Λεκανοπέδιο. Λογικό. Εδώ δόθηκε μεγάλη σπουδή στο…. “εκπληκτικό διπλό” του Ολυμπιακού στον Βόλο….

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει. Με περισσότερες αξιώσεις. Παρότι, αποδεδειγμένα του έκλεψαν τέσσερις βαθμούς οι VAR στην Τρίπολη και τα Ιωάννινα. Αυτά, δεν ξεχνιούνται. Έχει 57 βαθμούς, έπρεπε να έχει 61 και με παραδοχή από την ΚΕΔ.

Μέσα στα αποδυτήρια, γιατί αυτή είναι η ουσία, κυριαρχεί η πίστη για την μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία.

Μέσα στα αποδυτήρια, πιστεύουν οι παίκτες και ο προπονητής στο Colpo Grosso. Πως θα βρεθούν στην πρώτη θέση στο τέλος των πλέι οφ. Δεν το λένε δημόσια. Κανείς δεν μιλάει για τίτλο. Όλοι λένε για την επιτυχία της κατάκτησης της νίκης, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτή είναι η προσέγγιση, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Μέσα στους “κόλπους” της ομάδας όμως, η επιθυμία είναι εντονότατη.

Είναι μία φλόγα άσβεστη, για τους παίκτες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, αυτή η διεκδίκηση και στο τέλος η κατάκτηση. Συνετά όμως, βαδίζουν, βήμα προς βήμα. Μετά το “διπλό” στο Χαριλάου, ο ΠΑΟΚ εφόσον αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό την Τούμπα στα πέντε εντός έδρας ματς και κερδίσει στον Βόλο, θα αποκτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα.

Η καυτή Τούμπα λοιπόν είναι το “κλειδί”. Με 75 βαθμούς στο σύνολο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κλειδώσει τον τίτλο. Χωρίς να υπολογίσουμε τι μπορεί να πετύχει, σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο και Opap arena. Σημειωτέον στην κανονική διάρκεια, έχει κερδίσει στις δύο από τις τρεις έδρες. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα λοιπόν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πίστη για το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Κανείς ας μην τολμήσει, να τον…. ξεγράψει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.