To «χτίσιμο» του νέου Αρη, η φιλοσοφία και ο κίνδυνος

Βασίλης Μάστορας17 Ιουνίου 2021

Τηρουμένων των αναλογιών μπάτζετ-αποτέλεσμα, ο Αρης τα πήγε εξαιρετικά στο Πρωτάθλημα του τελείωσε. Εμεινε μόνο τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και άφησε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βλέπουν την πλάτη του. Με δεδομένο ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ακόμη κι αυτό το αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε όλους του φίλους του. Εκτίμηση του αριθμού εκείνων που θύμωσαν από το γεγονός ότι ο Αρης δεν κατάφερε να είναι παρών στον τελικό του Κυπέλλου ή ότι δεν κράτησε τη δεύτερη θέση μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος δεν μπορεί να γίνει, αλλά πιστεύω ότι όλοι ενδομύχως αισθάνονται ικανοποίηση.

Οι «κίτρινοι» με τα όσα πέτυχαν τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν πατήσει γερά τα πόδια τους στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και έχουν ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων από τον κόσμο τους. Φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή, την οποία είναι υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουν οι άνθρωποι που διοικούν τον Αρη. Ομάδα η οποία βασανίζεται από τις… αμαρτίες του παρελθόντος κι αυτές είναι που έχουν «φρενάρει» μέχρι τώρα τον μεταγραφικό προγραμματισμό.

Μετά την προχθεσινή ενημέρωση από το CAS ότι η απόφαση για τον Ντουρμισάι θα καθυστερήσει, έφυγε η αμφιβολία για τον αν ο Αρης θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, αλλά η λογική λέει ότι οι αποφάσεις ισχύουν από τη στιγμή που κοινοποιούνται στις ομάδες και την οικεία Ομοσπονδία. Αρα ο Αρης, αν τελικώς δεν έχει ενημέρωση μέχρι την ημέρα έναρξης των μεταγραφών, θα μπορέσει με κινήσεις-αστραπή να κάνει πράξη τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Θα παίζει βέβαια με αντίπαλο τον χρόνο, αλλά έστω κι αυτό είναι κάτι που έχει την αξία του.

Οι «κίτρινοι» έχουν σχεδιάσει μεταγραφικό πλάνο με κύριες επιλογές ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στο άξονα και θα μπορούν να υπηρετήσουν το αγαπημένο 4-2-3-1 του Ακη Μάντζιου. Το ρεπορτάζ λέει ότι έχουν εντοπιστεί οι στόχοι και ότι έχουν γίνει προσυμφωνίες οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την πρώτη ημέρα των μεταγραφών. Απομένει να φανεί πόσο έτοιμος είναι ο Αρης για να υπηρετήσει αυτό το σενάριο. Αν τα καταφέρει θα έχει ένα πλήρες ρόστερ και δεν θα έχει αγωνία για την απόφαση του CAS. Ακόμη και αν είναι αρνητική, θα έχει «αγοράσει» πολύτιμο χρόνο.

Αυτονόητο το ερώτημα «τι ποιότητας μεταγραφές θα κάνει;». Η μεταγραφική φιλοσοφία είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές χρήσιμοι κι όχι κατ’ ανάγκη ακριβοί. Μπορεί ο Θόδωρος Καρυπίδης να υποσχέθηκε ότι θα ανεβάσει το μεταγραφικό μπάτζετ, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να παρασύρει τους «κίτρινους» σε μεταγραφές εντυπώσεων. Αλλωστε η περασμένη χρονιά απέδειξε ότι ικανός είναι εκείνος που δημιουργεί ομάδα κάνοντας μεταγραφές ουσίας και όχι με συμβόλαια που έχουν πολλά μηδενικά. Η αλήθεια την οποία βλέπουν όσοι δεν εθελοτυφλούν, είναι ότι ο Αρης σε επίπεδο μπάτζετ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ομάδες του big4. Αρα θα πρέπει να είναι περισσότερο εύστοχος στις μεταγραφές και να αξιοποιήσει άλλα στοιχεία ώστε να δημιουργήσει μία ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό δηλαδή που έκανε την προηγούμενη χρονιά. Η συνταγή είναι γνωστή οπότε απομένει να την ακολουθήσει, χωρίς να σκιάζεται από αυτό που θα κάνουν οι άλλοι. Το κυριότερο; Χωρίς να παρασυρθεί σ’ έναν «πόλεμο» εντυπώσεων, γιατί αυτή είναι η παγίδα την οποία θα πρέπει να αποφύγει.

FOCUS

Επειδή δεν περισσεύουν οι ευαισθησίες για τους αθλούμενους, ώστε οι περισσότερες ομάδες να διαθέτουν απινιδωτές για να σώζουν τις ζωές των αθλητών, δυστυχώς, θα πρέπει να υπάρξει νόμος που θα τις υποχρεώνει.

Το ίδιο πιστεύω ότι θα πρέπει να ισχύσει και για όλους τους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων. Μία ανθρώπινη ζωή αξίζει πολλά περισσότερα από 2000 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.