Το χρωστούσαν στους... εαυτούς τους

Γιώργος Ζαΐρης07 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με ένα καθαρό 2-0 στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι το ζητούμενο από τη στιγμή που μιλάμε για αγώνα Κυπέλλου όπου κρίνεται μια πρόκριση. Αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι αυτό το 2-0 ήρθε μέσα από μια καλή εμφάνιση από την ομάδα που κυρίως τη χρωστούσε στον εαυτό της αφού δικαίως το τελευταίο διάστημα δέχθηκε κριτική αφού δεν ικανοποιούσε ακόμη και στις νίκες. Χθες είδαμε μια ομάδα παθιασμένη, μια ομάδα που διεκδικούσε κάθε φάση και νομίζω ότι αυτό εκτίμησε ο κόσμος. Φυσικά σημαντικό ρόλο στο να παίξει ο ΠΑΟΚ αυτό το ποδόσφαιρο έπαιξε και η γενναία απόφαση του Φερέιρα να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα και να την κάνει πιο ορθολογική. 

Δικαιώθηκε απόλυτα με την επιλογή του να αφήσει τον Ροδρίγκο στον πάγκο και να βάλει τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας που ήταν συγκλονιστικός. Πολύ απλά διότι ο ΠΑΟΚ έπαψε να είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του και μονότονος ότι δηλαδή ήταν στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές μέρες. Η επιστροφή του Μίσιτς στα χαφ έδωσε στον ΠΑΟΚ μια ηρεμία αλλά και χώρο για τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ. Αν ο Ολλανδός έπιανε έστω μια μέτρια εμφάνιση ο ΠΑΟΚ πιθανώς να είχε σκοράρει και νωρίτερα αλλά και να είχε βρει περισσότερα γκολ στο παιχνίδι του. Δεν απειλήθηκε αμυντικά και αυτό είναι επίσης σημαντικό αν σκεφτούμε την τρικυμία που είχε βιώσει η ομάδα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο πριν από μερικές μέρες. 

Φυσικά αν ο Λάμπρου ήταν πιο εύστοχος και με καθαρό μυαλό θα μιλούσαμε ήδη για θρίαμβο αλλά από την άλλη είναι σημαντικό πως ο συγκεκριμένος παίκτης έστω και ερχόμενος από τον πάγκο είναι μέσα στις φάσεις. Το ζητούμενο ήταν ο ΠΑΟΚ να κερδίσει και να πάει ως φαβορί στο ΟΑΚΑ. Εκεί που πρέπει να ψάξει να βρει το γκολ για να κάνει πιο απλά τα πράγματα. Αλλά χθες με αυτό το 2-0 ο ΠΑΟΚ κέρδισε ηρεμία, αυτοπεποίθηση και δείχνει να ξεπερνά την εσωστρέφεια που εν μέρει ο ίδιος δημιούργησε το τελευταίο διάστημα. Πλέον ο Φερέιρα δεν έχει καμιά δικαιολογία αφού γνωρίζει πως η ομάδα του μπορεί να σταματήσει να είναι προβλέψιμη. Αυτό που φυσικά ενδιαφέρει είναι να κερδίσει τον ΟΦΗ, να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή και αμέσως μετά να πάει να τελειώσει τη δουλειά στο ΟΑΚΑ και να πάρει την πρόκριση στους "4". Η ουσία είναι ότι χθες "επέστρεψε" και αυτό ήταν άκρως σημαντικό για να μην επιτρέψει στην εσωστρέφεια να ριζώσει στην ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.