Το χειρότερο για την SL2 είναι ότι θεωρείται... ύποπτο πρωτάθλημα

Δημήτρης Κανελλάκης16 Οκτωβρίου 2021

Μακάρι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Super League 2 να ήταν η μη ενδεδειγμένη έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσής της, όπως αναφέρεται -ως... αόριστη, είναι η αλήθεια, αιχμή- στην ενημέρωση που δόθηκε από τη ΓΓΑ μετά την χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους της λίγκας.

Το ξέρουμε από τα προηγούμενα χρόνια ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν φημίζεται ούτε για την οργάνωσή του, ούτε για τους σχεδιασμούς του, ούτε για το ξεκάθαρο πλάνο λειτουργίας του, ούτε για τους κανόνες που το διέπουν και οι οποίοι είναι σταθεροί.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα το οποίο... παίζεται ανάλογα με τις διαθέσεις του κάθε υφυπουργού Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, που δεν έχει έσοδα, που είναι μονίμως με το... χέρι απλωμένο να παρακαλάει το Κράτος να του δώσει καμιά χορηγία, την ΕΡΤ για να το καλύψει τηλεοπτικά.

Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει κάθε χρόνο και πιο αργά, που οι ομάδες του αρχίζουν προετοιμασία την ίδια, πάνω κάτω, περίοδο με τις ομάδες τις Super League 1, αλλά παίζουν το πρώτο επίσημο ματς πρωταθλήματος μετά από 45-50 μέρες, κι αφού έχουν συμπληρώσει κοντά στους 4 μήνες από τη μέρα που συναντήθηκαν για το πρώτο ραντεβού της σεζόν.

Τα προβλήματα της Super League 2, όμως, δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Δεν εξαντλούνται σε όσα προαναφέρθηκαν. Υπάρχει και χειρότερο. Αυτό που ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων: τα όρια στοιχηματισμού για πριν την έναρξη των αγώνων αλλά και για το live στοίχημα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η ΕΕΕΠ επικαλείται πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, η οποία αξιολόγησε σχετικές αναφορές πριν καταλήξει στην απόφαση για επιβολή ορίων στοιχηματισμού στην Super League 2.

Τι σημαίνει αυτό; Κάτι που δεν είναι καινούργιο για την συγκεκριμένη κατηγορία, ότι θεωρείται, δηλαδή... ύποπτη για χειραγώγηση αγώνων. Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε, δηλαδή, να υπάρχει έστω ως φήμη, έστω να πλανάται στον αέρα, ακόμη και αν δεν αποδεικνύεται.

Πραγματικά, με όλα αυτά τα αρνητικά, είναι απορίας άξιο αν η Super League 2 θα μπορέσει ποτέ να γίνει ένα... κανονικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.