Το αποτέλεσμα του ντέρμπι εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ και μόνο…

Αρις Νικολάκης20 Φεβρουαρίου 2022

Το ζητούμενο απόψε για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ποιοι θα παίξουν. Το ζητούμενο είναι πώς θα παίξουν κόντρα στον Άρη.

Με την σκιά της σκέψης της ρεβάνς κόντρα στη Μίντιλαντ μάλιστα, στο μυαλό του. Κι εάν τούτη η σκιά στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ δε θα είναι έντονη από τη στιγμή κατά την οποία σφυρίξει για σέντρα ο Φέλιξ Μπριχ… Στο μυαλό των προπονητών του φυσικά, θα είναι.

Φυσικά; Βέβαια καθώς την ώρα του αγώνα οι παίκτες βλέπουν μόνον τα … τώρα ενώ οι προπονητές και το… μετά. Ανθρώπινες καταστάσεις!

Έτσι ο ΠΑΟΚ θεωρητικά, ξεκινά με μειονέκτημα κόντρα στον Άρη. Θεωρητικά επειδή ομάδες του επιπέδου το ΠΑΟΚ ζουν ανελλιπώς με αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων τους. Το έχει η μοίρα των ομάδων αυτού του επιπέδου. Κι οφείλουν, να έχουν μάθει, έτσι να ζουν! Όπως ορίζει η μοίρα τους εάν θέλουν, να είναι σε αυτό το επίπεδο.

Γι’ αυτό κι ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να επικαλείται το θεωρητικό αυτό πλεονέκτημα για οποιαδήποτε αναφορά πριν και μετά τον αγώνα. Ως ομάδα συνόλου δε, δεν δικαιούται, να επικαλείται ανάλογα κι απουσίες. Οφείλει, ως τέτοια ομάδα, να μάθει, να ζει με απουσίες…

Ουσιαστικά, οι παίκτες της οφείλουν, να μάθουν, να ζουν με απουσίες. Κι επειδή στο υφιστάμενο ρόστερ του ΠΑΟΚ λίγο-πολύ οι διαφορές μεταξύ παικτών δεν βγάζουν μάτια. Κι κατά κανόνα… Δεν ξεχωρίζουν σε βασικούς κι αναπληρωματικούς. Με την ατυχία, βλέπετε, η οποία κατατρέχει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τον Κυπελλούχο σχεδόν όλοι οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία, να καταστούν βασικοί!

Για να επιμείνουμε εμείς πως το ζητούμενο… Το θέμα για τον ΠΑΟΚ απόψε δεν είναι ποιοι θα παίξουν. Εξάλλου σους τελευταίους αγώνες ουκ ολίγες βασικές επιλογές στην αρχική ενδεκάδα πάνε στα αποδυτήρια - για την ανάπαυλα - ως εν δυνάμει… αλλαγές! Διαφωνείτε; Δεν το λέμε εμείς. Τα στοιχεία των αγώνων το … φωνάζουν.

Το ζητούμενο… Το θέμα για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό αγώνα είναι πως θα παίξουν. Αυτό ήταν και στον προχθεσινό. Κι ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε επειδή δε έπαιξαν καλά, όσοι έπαιξαν. Χάνοντας μία ακόμη ευκαιρία, να καταστούν βασικοί…

Στον αγώνα με τη Μίντιλαντ πάντως, υπήρχε (κ υπάρχει φυσικά…) η δυνατότητα – πέραν των ενενήντα λεπτών - για ανατροπή της μη νίκης (sic). Στη ρεβάνς αναφερόμαστε. Στον αγώνα με τον Άρη δεν υπάρχει. Κάθε απώλεια βαθμών απόψε θα αποτελέσει… ανάχωμα στον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του, να κρατήσει την διαφορά από τον προηγούμενο Ολυμπιακό στους εννέα βαθμούς και από την επόμενη ΑΕΚ στους οκτώ. Τούτο δε, ενόψει του αγώνα τους στο «Σπύρος Λούης» τη μεθεπόμενη Τετάρτη.

Και για να καταλήξουμε.. Οι τρεις βαθμοί απόψε εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ και μόνον. Εξαρτώνται οπό την απόδοση των παικτών του. Κι ουχί από τις επιλογές τους!

ΥΓ 1: Φιρί, φιρί το πάει η τουρκιά…

ΥΓ 2: Αφαιρέθηκαν προσκλήσεις – λέει η ειδησεογραφία - για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ στο Ηράκλειο. Κάτοχοι της ήταν… εμπλεκόμενοι σε επεισόδια στα γήπεδα. Ωραία αλλά… Ποιοι από ποιές ομάδες έδωσαν τις προσκλήσεις; Ποιοί από ποιές οέο;

ΥΓ 3: Αυτός ο - κατά πως λέμε εμείς – αντιτουριστικός Μοχάμεντ Σαλάχ, της παμμέγιστης (και δε θέλουμε αντιρρήσεις περί τούτου) Λίβερπουλ … Σαλάχι είναι στις κινήσεις και στα κτυπήματα του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.