Το αόρατο χέρι (παρα)κινεί τον Αυγενάκη

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2022

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης

Δεν έχει προηγούμενο η μικροψυχία που επιδεικνύει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ακόμη και όταν πρόκειται για γεγονότα που έχουν σχέση με την ανέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Εθνική Ελλάδος τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, στο Nations League της UEFA. Ούτε μια συγχαρητήρια επιστολή δεν εστάλη από τη ΓΓΑ!

Η ΑΕΚ έφτιαξε ένα γήπεδο – στολίδι. Τα εγκαίνιά του τιμήθηκαν από φίλους και αντιπάλους εκτός ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων. Η αθλητική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού ήταν πάλι απούσα. Ο κ. Αυγενάκης δεν βγήκε να πει έστω μια κουβέντα. Ούτε φυσικά παραβρέθηκε στην τελετή.

Το μόνο που απασχολεί τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι το πλήρως αποδομημένο μητρώο. Στη συνέλευση της ΕΠΟ, μια επίτιμη αεροπαγίτης, η Διονυσία Μπιτζούνη γνωμοδότησε ότι πρόκειται για έναν αντισυνταγματικό νόμο. Απόρησε μάλιστα που δεν προσέφυγε η ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (πάντως, το έχουν ήδη κάνει τέσσερα μικρά σωματεία της Ρόδου).

Η αδιανόητη γραφειοκρατική αντίληψη του μητρώου και οι επιτηδευμένες εμμονές Αυγενάκη οδήγησαν στη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Κι όμως: Λίγο μετά την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορούσε την ομοσπονδία ότι βάζει ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο!

Σε αυτό το κλίμα τοξικότητας, ο κ. Αυγενάκης έχει σύμμαχο τη Λίγκα. Από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρός της ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάθε τρεις και λίγο ανακαλύπτουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν εδώ και τώρα. Την ίδια στιγμή που το υπεσχυμένο ποσοστό από το Στοίχημα παραπέμπεται στις καλένδες.

Αν η πολιτεία και η Λίγκα τραβήξουν το σχοινί, δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό που μοιάζει με το πιο σύντομο ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Grexit! Οι υπερεθνικοί μας έχουν βαρεθεί και μας έβγαλαν από την επιτροπεία για να μοιάζουν αμέτοχοι στην επικείμενη αποβολή.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν θυμηδία, όσο συγχρωτίζονται με τις επιλογές της Λίγκας. Είναι φανερό ότι ένα αόρατο χέρι κινεί τις προθέσεις του κ. Αυγενάκη και διαβουλεύεται μαζί του πολύ πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Ηδη ο υφυπουργός Αθλητισμού υπέστη μια δεινή ήττα με το θέμα του μητρώου. Τον περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις αν συνεχίσει να πορεύεται ως πολιτική μαριονέτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.