Το άγγιγμα της πρόκρισης

Μάνος Χατζάκης13 Φεβρουαρίου 2020

Η φωτογραφία του Λούκας Σάσα, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Περιστέρι, είναι αποτέλεσμα πίεσης, συνεχούς προσπάθειας και ατέλειωτων χιλιομέτρων. Του ίδιου του Βραζιλιάνου, των συμπαικτών του και του κόσμου.

Το ξέσπασμά του προφανώς και δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του αντιπάλου και της νίκης αυτής καθαυτής, αλλά μάλλον οφείλεται στη συσσωρευμένη πίεση και όσα... επίκεινται στη συνέχεια του θεσμού.

Ο Αρης είναι δίκαια στους "4" του Κυπέλλου, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τον Ατρόμητο.Οι περισσότεροι θεωρούσαν "εύκολη" την πρόκριση, ακόμη και μετά το 0-0, γιατί ο συλλογισμός τους ταυτίστηκε με την αγωνιστική λογική του Μίκαελ Ενινγκ.

Οι φίλοι του Αρη έχουν αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Γερμανός τα (συνεχή) παιχνίδια. Βάσει του "ψυχρού" σκεπτικού του 54χρονου προπονητή, ο Αρης έπαιξε, ουσιαστικά, για ένα γκολ. Από τη στιγμή που το πέτυχε -και μάλιστα- νωρίς, η υπόθεση "πρόκριση" απλοποιήθηκε στο έπακρο.

Το ματς με τον Ατρόμητο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των "κιτρινόμαυρων". Μόνο που αυτή τη φορά, η τακτική δικαίωσε τον Γερμανό (σε αντίθεση με το ματς του "Κλ. Βικελίδης"), ο οποίος ναι μεν έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο, στο δεύτερο ημίχρονο, από την άλλη, όμως, έκλεισε τους χώρους, καθιστώντας... απάτητη την περιοχή του Κουέστα.

Ο Ενινγκ έχει το ευτύχημα να κοουτσάρει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν γκολ. Αυτό έγινε στη φάση του 15', όταν χρειάστηκαν δύο... αγγίγματα, από Γκάμα και Λάρσον, ώστε ο Αρης να πάρει κεφάλι στο σκορ και 75 λεπτά μετά και την πρόκριση.

Η επόμενη μέρα στο Κύπελλο μπορεί να περιμένει. Η ομάδα δικαιούται να ευχαριστηθεί την πρόκριση, ζώντας το "σήμερα" μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα.

Αν η ΠΑΕ εφαρμόσει έξυπνη πολιτική ως προς τις τιμές των εισιτηρίων, εύκολα μπορεί κάποιος να προβλέψει τί θα γίνει στο Χαριλάου την Κυριακή το απόγευμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.