Το... αέναο δίλημμα του Γκαρσία

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

Επιμέλεια: Μάριος Καλυβιώτης

Το δίλημμα Ζίβκοβιτς - Πασχαλάκης καλά κρατεί κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με τον Γκαρσία να μην έχει κατασταλλάξει ακόμα στον βασικό του τερματοφύλακα, και πως να το κάνει άλλωστε, όταν κανείς από τους δύο δεν...πείθει. Δεν μιλάμε για ποιότητα, διότι είναι ένα στοιχείο που έχουν αμφότεροι, μιλάμε όμως για φόρμα, για ρυθμό...  

Το «μπες εσύ, βγες εσύ να μπει ο άλλος», πρέπει να σταματήσει επιτέλους, γιατί όπως φαίνεται δεν βοηθάει κανέναν από τους δύο, αλλά κυριότερα δεν βοηθάει τον ίδιο τον Γκαρσία. Βέβαια, δεν του έχει δώσει κανείς τα διαπιστευτήρια πως αξίζει να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της ομάδας. 

Στις πρώτες μέρες του έπειτα από την φυγή του Φερέιρα, μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν η επαναφορά του Έλληνα πορτιέρε στην εστία. Ο Ζίβκοβιτς, σε εκείνο το σημείο της σεζόν, ήταν αισθητά καλύτερος, χωρίς όμως να σημαίνει πως θα ήταν και το νούμερο «1».  


Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Πασχαλάκης, είχε ένα ποσοστό αποκρούσεων που έφτανε το 69.6%, το τρίτο χειρότερο του πρωταθλήματος, ενώ ο Σέρβος, 77.8%. Οι επιδόσεις του εντός περιοχής, ήταν ακόμα χειρότερες, διότι δεν έβγαλε ούτε μια (!) επικίνδυνη φάση, με ποσοστό 45.5%, λίγο περισσότερο από τον Τσιντώτα της ΑΕΚ, που βρίσκεται και στον πάτο της σχετικής λίστας. Τα πρώτα...«καμπανάκια» στα αυτία του Πάμπλο Γκαρσία, είχαν μόλις χτυπήσει. 

Η πίεση που δεχόταν ήταν μεγάλη και επίπονη. Περίμενε όμως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του νταμπλούχου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Πάμε λοιπόν στην αναμέτρηση της Τούμπας με τους «ερυθρόλευκους». Τελικό σκορ 1-1, με τα τέρματα του Ίνγκασον και την ισοφάριση του Μπα στο 77' μετά από άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη. 

Εκεί, ακούστηκε για πρώτα φορά το περιβόητο, «που πάμε με τον Πασχαλάκη». Και πως να αντιδράσει ο Γκαρσία σε κάτι τέτοιο, όταν βλέπει την προσωπική του επιλογή όχι μόνο να μην προσφέρει ασφάλεια, αλλά αντιθέτως, να προκαλεί και προβλήματα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Η απάντηση του; Να επαναφέρει τον Ζίβκοβιτς...  


Πάμε να δούμε τις επιδόσεις του Σέρβου αναλυτικότερα  

Δέχθηκε 13 τελικές από τις οποίες οι 8 οδηγήθηκαν στα δίχτυα και τις 5 τις απέκρουσε. Το ποσοστό αποκρούσεών του έφτασε το 39%, ενώ δέχθηκε 11 τελικές εντός περιοχής με 3 απεκρούσεις και 8 γκολ. Το ποσοστό του εντός περιοχής έπεσε στο 27%, που σημαίνει ότι δέχεται 4 (!) περισσότερα τέρματα από τα προσδοκώμενα. Εν ολιγοις; Ότι πάει προς περιοχή...γράφει. Πολύ χαμηλά και στην Super Leageu Ο Ζίβκοβιτς, βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό αποκρούσεων στο 47.8% (από το 66.7% που είχε), ενώ ο Πασχαλάκης, στην 17η με ποσοστό 45.5% λίγο πιο πάνω από τον τελευταίο Τσιντώτα.  

Πλέον, δεν τίθεται θέμα Πασχαλάκη ή Ζίβκοβιτς, αυτό θα πρέπει να θεωρείται..λήξαν. Αυτό όμως που θα πρέπει να απασχολεί τόσο τον Γκαρσία όσο και τους ιθύνοντες του συλλόγου, είναι να βρεθεί αυτός που θα παραγκωνίσει τους δύο τερματοφύλακες, και θα δώσει λύση στα πολλά αμυντικά προβλήματα της ομάδας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.