Το αδιέξοδο του μητρώου

Κυριάκος Θωμαϊδης18 Σεπτεμβρίου 2022

Η παρωδία με το κρατικό μητρώο για τα ερασιτεχνικά σωματεία, έχει μία και μοναδική εξήγηση: Τον κρυφό πόθο του υφυπουργού Αθλητισμού να ελέγξει τα διοικητικά του ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν τρία στοιχεία που καταδεικνύουν τις διαθέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά εμμονής:

1. «Εκοψε και έραψε» το νόμο με τέτοιον τρόπο ώστε τα σωματεία που δεν εγγράφονται στο μητρώο είτε να μην μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές είτε να μην έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε κρατικά ή δημοτικά γήπεδα είτε (στο τέλος – τέλος) να τιμωρούνται με πλήρη αφανισμό τους. Μόνο η χούντα τόλμησε να διαγράψει αθλητικά σωματεία και να στερήσει τις τοπικές κοινωνίες απ’ αυτό που αγαπάνε περισσότερο.

2. Αν πράγματι η ΓΓΑ είχε τη διάθεση να βοηθήσει τα σωματεία – όπως ισχυρίζεται ο κ. Αυγενάκης – ώστε να ξεπεράσουν την αδιανόητη γραφειοκρατία που συνοδεύει την εγγραφή στο μητρώο, θα έκανε σήμερα κιόλας ένα απλό πράγμα. Θα ενέκρινε την επικαιροποίηση των στοιχείων τους και κυρίως θα δεχόταν στο μητρώο όσες ομάδες έκαναν αιτήσεις από πέρσι. Αντίθετα, καθυστερεί με τέτοιον τρόπο που ο καθένας οδηγείται στη σκέψη ότι η μοναδική επιδίωξη της πολιτείας είναι να δημιουργήσει προβλήματα στην ΕΠΟ.

3. Οι προσπάθειες της FIFA και της UEFA για εκτόνωση της κατάστασης μέσα από την κοινή λογική, πήγαν στο βρόντο. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Ηδη οι βουλευτές της ΝΔ παραπονούνται ότι δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στα καφενεία των χωριών της περιφέρειάς τους γιατί οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου καταριούνται το μητρώο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία νοικοκυρέματος του αθλητισμού.

Οι παρεμβατικές προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, τις περισσότερες φορές του βγήκαν ανάποδα. Πάρτε ως παράδειγμα άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, τις οποίες επιχείρησε να αλώσει. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέλεξαν διοικήσεις που βρίσκονται απέναντι στον κ. Αυγενάκη.

Και για να μην πάμε μακριά, ας ρίξουμε μια ματιά στην εκλογική περιφέρειά του. Στην ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης μόλις 26 από τα 80 ποδοσφαιρικά σωματεία ενεγράφησαν στο μητρώο! Όταν δεν μπορεί να πείσει τους συντοπίτες του, θα πείσει τους υπόλοιπους Ελληνες;

Ηδη στο Μαξίμου άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η ζημία που μπορεί να προκληθεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, θα είναι μεγαλύτερη από τη διαβόητη υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας με την ελεγχόμενη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλλον ο κ. Αυγενάκης επιθυμεί διακαώς να εξυπηρετήσει τους φίλους του και πέφτει ο ίδιος στις παγίδες που στήνει.

Πάντως, ένα είναι βέβαιο: Πλέον βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.