Το 90λεπτο της σκοπιμότητας

Μάνος Χατζάκης09 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μίκαελ Ενινγκ χρησιμοποίησε την “ψυχρή” γερμανική λογική, υπερασπίστηκε τα πρόσωπα, που εκείνος επέλεξε, όπως και το “Χ” στην Τρίπολη.

Ο 54χρονος προπονητής δεν γινόταν να μιλήσει πιο “ωμά”, παραδεχόμενος ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό, γιατί ο Αρης αγωνίστηκε, για να μη χάσει, όπως έχει κάνει και σε πολλά παιχνίδια επί ημερών του στον πάγκο.

Κι αυτό συνέβη, αν ξετυλίξουμε το κουβάρι του αγώνα στην Τρίπολη. Αν οι Θεσσαλονικείς, λειτουργούσαν καλύτερα από τη μέση και μπροστά, θα μπορούσαν να είχαν φύγει με εύκολη νίκη, γιατί αυτό είδαμε εμείς, που είμαστε έξω από τις τέσσερις γραμμές

Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, ο Ενινγκ είναι από τους πιο “δογματικούς” προπονητές της πρόσφατης ιστορίας, ωστόσο με κάποιον εκπληκτικό τρόπο δεν χαρακτηρίζεται ως εμμονικός, άσχετα αν και, για να κάνει αλλαγές, πρέπει να του λείψουν τα εργαλεία που εμπιστεύεται. Διαφορετικά, ούτε περνά από το μυαλό του.

Ο Αστέρας έδωσε χώρους, σεβάστηκε τον αντίπαλό του, ωστόσο οι παίκτες του Ενινγκ ήταν αδύναμοι στη δημιουργία φάσεων. Για τελικές δεν γίνεται λόγος, γιατί ο Αρης δεν θύμισε την ομάδα, η οποία “πυροβολεί” εντός και εκτός περιοχής, δίνοντας… δουλειά στους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Πάντως, έστω κι έτσι, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έθεσαν το πλαίσιο ως προς τη μορφή της αναμέτρησης. Ενενήντα λεπτά γεμάτα σκοπιμότητα, την οποία οι παίκτες του Ενινγκ υπηρέτησαν… πιστά, δεν “ανοίχτηκαν”, αλλά δεν προκάλεσαν και την τύχη τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.