Της αμύνης τα παιδιά φέρνουν τον ΠΑΟΚ δεύτερο

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Ενα ποδοσφαιρικό ρητό λέει ότι η καλή ομάδα χτίζεται από πίσω προς τα εμπρός και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποδεικνύεται θιασώτης του.

 Ο Ρουμάνος τεχνικός που θυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει το αήττητο Πρωτάθλημα με ομάδα που έκανε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, προσπαθεί να το εφαρμόσει και στον νέο ΠΑΟΚ που χτίζει από το καλοκαίρι. 

Η ομάδα που ήταν άκρως προβληματική στα μετόπισθεν στα δύο ματς με την Λέφσκι, πλέον, παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι αμυντικές επιδόσεις της είναι αυτές που την έχουν φέρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε να στηριχθεί στην επίθεση όταν ο ΠΑΟΚ είναι ένατος στην λίστα με την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα με 4 γκολ σε 46 τελικές.

Όπως σημείωσε χθες στο metrosport.gr, ο Γιώργος Πετρίδης, τρία «μηδέν παθητικό» στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ είχε να δει από την σεζόν του νταμπλ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσει το Πρωτάθλημα στη 14η αγωνιστική του στην περσινή σεζόν για να φτάσει τα τρία μηδενικά παθητικά.

Τι έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος; Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας γιατί μαζί με τον Παναθηναϊκό έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ (μόλις ένα) και μάλιστα έχοντας καλύτερο ποσοστό σε γκολ ανά τελική προσπάθεια των αντιπάλων του. 

Το γκολ από τον Ατρόμητο είναι το μοναδικό σε 32 προσπάθειες αντιπάλων ενώ οι «πράσινοι» έχουν 1/16. Με αυτό το στατιστικό φαίνεται και η καθοριστική συνεισφορά του Ντομινίκ Κοτάρσκι που είναι στην τρίτη θέση των γκολκίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις (14) πίσω από γκολκίπερ όπως ο Μάρκοβιτς του Λεβαδειακού και ο Ανέστης του Παναιτωλικού που έχουν από 17, λογικό όταν μιλάμε για τέτοιου επιπέδου ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται και στον φρέσκο κορμό που διαθέτει, καθώς είναι τρίτος στα κλεψίματα (με 120, δύο λιγότερα από τη Λαμία και ένα από τον Λεβαδειακό) που σημαίνει ότι τρέχει και πρεσάρει περισσότερο.

Την ίδια ώρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του, με Κουλιεράκη και Ινγκασον αρχίζει και δένει ολοένα και περισσότεροι και αυτό φαίνεται από τις ατομικές επιδόσεις τους. Ο ΠΑΟΚ σφίγγει την άμυνά του και αυτό είναι η βάση της ως τώρα καλής βαθμολογικής συγκομιδής του. Αν βελτιώσει και την επίθεσή του τότε μόνο αισιόδοξος μπορεί να είναι ο κόσμος για το μέλλον του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.