Την Μεγάλη Πέμπτη θα φανεί αν άξιζε τον κόπο

Γιώργος Ζαΐρης18 Απριλίου 2022

Ενας διαφορετικός ΠΑΟΚ και ίσως μη αναμενόμενος σε ότι αφορά το πόσο ευρύ ήταν το rotation γνώρισε μια ήττα που πιθανώς του βάζει οριστικά την ταφόπλακα στη διεκδίκηση του... θαύματος. 

Μια ήττα που στην παρούσα φάση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φέρει κραδασμούς στην ομάδα αφού την Μεγάλη Πέμπτη υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης όπου ουσιαστικά πλέον ο ΠΑΟΚ από την περασμένη Πέμπτη έχει ρίξει όλο το βάρος. Αξιζε λοιπόν όλο αυτό που είδαμε ή δεν είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ; Θα φανεί την Μεγάλη Πέμπτη. 

Αλλά είναι ξεκάθαρο πως χθες υπήρξαν σκληρές και ρεαλιστικές διαπιστώσεις. Ο Σάστρε δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Λύρατζη. Και ίσως ήταν λάθος που δεν ήταν στον πάγκο έστω και ως αλλαγή ο Λευτέρης. Δεύτερη διαπίστωση; Πως ο Κούρτιτς περνά αγωνιστική κρίση και ίσως το μοναδικό κέρδος είναι πως δεν είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Τρίτη διαπίστωση; Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς χαφ στο πρώτο μέρος αφού ο Φιλίπε Σοάρες δεν μπόρεσε να βοηθήσει και με τους Σβαμπ-Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ ήταν και στατικός και άνευρος. Τέταρτη διαπίστωση; Ρίσκο που δεν βγήκε στον Λουτσέσκου να ξεκουράσει και τους δυο βασικούς στόπερ του. Πέμπτη διαπίστωση; Μετά το... 36άρη Βιεϊρίνια το χάρος στα αριστερά.

 Αλλά έχω την καλή πρόθεση να πείσω τον εαυτό μου πως όλο αυτό που είδαμε χθες ίσως ήταν... θυσία για να βάλει ο ΠΑΟΚ βάσεις πρόκρισης την Μεγάλη Πέμπτη απέναντι στον Ολυμπιακό. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μόνο ο Πασχαλάκης χθες φώναξε «παρών». Δεν είχαν κίνητρα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές; Ισως και κάπου στην αρχή ο φιλότιμος Ακπομ.

 Από εκεί και πέρα το χάος. Εκνευριστικός ο Αουγκούστο όταν μπήκε στο ματς, φλύαρος ο Τέιλορ και κάπου το έχασε από τα συνεχή μαρκαρίσματα ο Μπίσεσβαρ. Ναι άλλος ΠΑΟΚ την Μεγάλη Πέμπτη σε διαφορετικό θεσμό και με τεράστια κίνητρα. 

Αλλά ως υπόθεση εργασίας θέλω να κάνω μια σκέψη: από αυτούς που χθες κλήθηκαν να υπερασπιστούν το rotation πόσοι χωράνε στον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν; Αναφέρομαι σε παίκτες όπως ο Μιτρίτσα, ο Σίντκλεϊ, ο Τέιλορ. Γιατί ξέρουμε πως ο Βαρέλα θα αποχωρήσει και πως ο Μιχάι είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ για τον ΠΑΟΚ. Πάλι καλά που είδαμε ξανά μετά από 247 μέρες τον Ολιβέιρα. Μακάρι να τον δω βασικό στην Τούμπα την Μεγάλη Πέμπτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.