Την κοπάνησε ο Κλάτενμπεργκ!

Metrosport Team01 Ιουλίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο τούτη την στιγμή , είναι να δει τα νέα πρόσωπα της ομάδας και πως αυτά ανταποκρίνονται στην συνύπαρξη με τους παλιότερους. Ωστόσο από δυο – τρία φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα παρά μόνο αν ένας παίκτης επιδείξει κάποια εξαιρετικά στοιχεία και δημιουργήσει εμφανή διαφορά. Σ’ αυτόν τον τομέα δε μπορούμε παρά να περιμένουμε δυο πράγματα : τις υπόλοιπες και άκρως σημαντικές μεταγραφές καθώς και τη δουλειά του Λουτσέσκου που εργάζεται πάνω σε ένα νέο πλάνο πιο απαιτητικό αλλά και πιο ελπιδοφόρο. Επειδή δεν προσφέρουμε κάτι στο να επαναλαμβάνουμε αυτά που προφανώς βλέπετε και εσείς και λένε συνεχώς οι υπόλοιποι συνάδελφοι, εμείς για μια ακόμη φορά θα επικεντρώσουμε δυστυχώς στα εξωαγωνιστικά που διέπουν την σούπερ λιγκ αυτή τη στιγμή και είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα. 

Είναι στο μετερίζι μας, πικρή υποχρέωση να αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους θέματα μιας και οι περισσότεροι, ακόμη και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα αποφεύγουν. Είτε από φόβο είτε από αδυναμία, η ενασχόλησή τους με το παραγοντικό προσκήνιο και παρασκήνιο είναι μηδαμινή. Μπορεί ο κ. Σαββίδης να νομίζει το αντίθετο ή οι υπάλληλοί του , αυτούς που όρισε υπευθύνους, να τον βεβαιώνουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Δυστυχώς και μια απλή «λογική» ματιά φανερώνει ακριβώς το αντίθετο. Από την ώρα που μπήκε ο Μαρινάκης πρόεδρος αναγκάζοντας προέδρους μέσα σε λίγες ώρες να προδώσουν τη συμφωνία και το λόγο τους, αντιλαμβανόμαστε ότι επέρχεται λαίλαπα. Θεωρούσαμε ότι ο Μαρινάκης θα έκανε το παν για να κρατήσει τον Κλάτενμπεργκ ως κεφαλή της διαιτησίας. Αυτό δεν έγινε και μας αιφνιδίασε. Το ότι ο Κλάτενμπεργκ πήγε στην Αίγυπτο με τα μισά χρήματα δείχνει τόσο την ανικανότητα της ΕΠΟ να διαπραγματευτεί μια μισθοδοσία πολύ υψηλή σε συνθήκες φτώχιας του Ελληνικού λαού αλλά και την ευθύνη στην ΦΙΦΑ και τον Θεοδωρίδη να φορτώσουν στους Έλληνες ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. 

Τώρα ο νέος πρόεδρος που έχει εκατό τίτλους και διπλάσιες ενασχολήσεις , δήλωσε ότι πρώτη του κίνηση θα είναι να βάλει σε πρόγραμμα την ίδρυση της επαγγελματικής διαιτησίας. Αυτόν τον κόφτει. Η διαιτησία. Ούτε τα χάλια γήπεδα, ούτε τα λίγα εισιτήρια, ούτε οι εξαρτώμενες ομάδες, ούτε οι πρόεδροι που χρωστάνε στους παίκτες τους και φυσικά ούτε η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Θεωρεί ότι είναι σωστό αυτός και η ομάδα του που χρωστά ένα σωρό χρήματα στο Ελληνικό δημόσιο να ξεκινά από μια οικονομική σταθερά των 40 εκατομμυρίων από τσάμπιονς λιγκ και τηλεοπτικά, τη στιγμή που ομάδα της λίγκας ξεκινά από το 1,5 εκατομμύριο. Κουβέντα δεν έκανε για την κεντρική διαχείριση παρά μια αόριστη υπόσχεση που και αυτή δόθηκε διότι η κεντρική διαχείριση επιβάλλεται από την ολιστική μελέτη. 

Θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα όχι μόνο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά για να τις προλάβει και να μην αφήσει το σάπιο καθεστώς να επανιδρύσει μια Τρίτη παράγκα. Επαγγελματική διαιτησία χωρίς Έλληνες διαιτητές που να έχουν δοκιμαστεί σε όλες τις κατηγορίες δεν μπορεί να υπάρξει. Και όσοι ασχολούνται με την διαιτησία γνωρίζουν ότι ο Κλάτενμπεργκ αντί να ενισχύσει τον τομέα αυτό, όπως όριζε το πνεύμα της δουλειάς του, τον αφάνισε. Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει και ο κ. Μπαλτάκος καθώς και το πως θα υποδεχθούν οι ομάδες τις προτάσεις του για να αντιληφθούμε και εμείς τι έργο θα δούμε φέτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.