«Την έχει» και το ξέρει

Μάνος Χατζάκης22 Ιουνίου 2020

Δύο μέρες μέχρι το κρισιμότερο 90λεπτο της χρονιάς. Τόσο έμεινε για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία του Αρη, για να δείξουν στην ΑΕΚ πως ούτε καλύτερη είναι, ούτε φαβορί (παρά το υπέρ της σκορ) για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Αν κρίνουμε από το τελευταίο δείγμα στο ΟΑΚΑ, οι Θεσσαλονικείς -από όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος- “έχουν” την αντίπαλό τους. Αγωνιστικά, το σύνολο του Μίκαελ Ενινγκ πρέπει να κατάλαβε ότι η ΑΕΚ δεν είναι άτρωτη. Αντιθέτως, με έξυπνη προσέγγιση και σωστή τακτική, η κατάσταση θα γυρίσει υπέρ τους.

Το Σάββατο το βράδυ, ο αδιάφορος και αλλαγμένος Αρης αντιμετώπισε -τη σχεδόν πλήρη- Ενωση, η οποία έπαιζε για υψηλότερο διακύβευμα, το οποίο ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης. Ικανό στοιχείο, για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της, στα περισσότερα τουλάχιστον κομμάτια του γηπέδου. Κι, όμως, οι παίκτες του Ενινγκ έφεραν, τους συναδέλφους τους, στο δικό τους τέμπο αναγκάζοντάς τους να βρεθούν σε μειονεκτική θέση.

Ο Ενινγκ είδε όσα ήθελε από τους αναπληρωματικούς και, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, άρχισε να έχει το μυαλό του στην... ΑΕΚ της Τετάρτης. Γι' αυτό έβγαλε εκτός αγώνα Φετφατζίδη και Ροζ. Κινήσεις που, ναι μεν, έβαλαν ξανά την αθηναϊκή ομάδα στο ματς, αλλά μικρή η “ζημιά” με το σφύριγμα της λήξης.

Η λεπτή ισορροπία ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας για τον ημιτελικό αφορά στην κατάσταση των ποδοσφαιριστών (Βέλεθ, Ροζ, Σόουζα), οι οποίοι τραυματίστηκαν πριν δύο μέρες. Η τεχνική ηγεσία θα περιμένει σήμερα και αύριο, για να μάθει τα νεότερα και αναλόγως να πράξει, αλλά δεν αλλάζει το γενικό πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο Αρης έχει το μομέντουμ, έχει το... κίνητρο και 90 λεπτά, για να κάνει το παιχνίδι του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.