Τιμπό Κουρτουά: Η διατροφή, η ρουτίνα προπόνησης και τα eSports

Παναγιώτα Χαλκιά30 Μαΐου 2022

Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Τιμπό Κουρτουά η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στον τελικό και κέρδισε για 14η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο του Champions League.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Κατέβασε τα ρολά και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να δουν το πλεκτό να κουνιέται. Μια εξαιρετική βραδιά, όπου επιβεβαίωσε ότι η θέση Νο1 μπορεί να σε γλιτώσει από μπελάδες και χαρίσει τίτλους αν γίνει σωστή επιλογή και έδωσε την ευκαιρία στον ίδιο να δείξει την αξία του και να κερδίσει τον σεβασμό του Νησιού.

«Χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Για την καριέρα μου και όλη τη σκληρή δουλειά μου. Ήθελα να σεβαστούν το όνομά μου, γιατί δεν νομίζω ότι έχω τον σεβασμό που μου αξίζει. Ειδικά στην Αγγλία. Είδα πολλή κριτική ακόμα και μετά από μία εξαιρετική χρονιά, είδα πολλούς να λένε ότι δεν είμαι αρκετά καλός, κλπ. Έδειξα την αξία μου.

Είναι απίστευτο, τόσα χρόνια, τόση δουλειά. Ήρθα στην ομάδα της ζωής μου. Είδα πολλούς να με κριτικάρουν. Απόψε δείξαμε ποιος είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης. Αισθανόμουν καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν κάνεις την πρώτη επέμβαση... Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει την επιθυμία να κατακτήσω το Champions League. Δεν γινόταν να μην κατακτήσω ένα. Είπα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό ότι θα κερδίσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω την επέμβαση που έκανα στον Μοχάμεντ Σαλάχ», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Εννέα επεμβάσεις, τρεις έξοδοι, 13 μακρινές μπαλιές και 15 κοντινές σε 90 λεπτά. Φόρεσε τα γάντια του και σταμάτησε κάθε προσπάθεια των «κόκκινων» που έφτανε στην εστία. 23 τελικές έκανε η Λίβερπουλ, οι εννέα εκ των οποίων τον απείλησαν. Καμία δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο Σαλάχ προσπαθούσε να καταλάβει γιατί και ο Κουρτουά σημείωνε ρεκόρ όντας ο πρώτος τερματοφύλακας που κάνει εννέα αποκρούσεις σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο 30χρονος γκολκίπερ έχει δεχθεί σκληρή κριτική. Αμφισβητήθηκε έντονα και κλήθηκε να αποδείξει τις ικανότητες του για να καταφέρει να πάρει τα γάντια του βασικού σπίτι του.

Έπρεπε να αλλάξει συνήθειες, να αποχωριστεί το ανθυγιεινό φαγητό και τη νουτέλα, που τόσο λάτρευε όπως έχει παραδεχθεί, να βελτιώσει κινήσεις στο παιχνίδι του. Ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών και πλέον, τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής και έχει το σώμα και την ευκινησία που τόσο ήθελε.

Ρουτίνα προπόνησης

Το πρόγραμμα που ακολουθεί τον βοηθά να έχει καλή φυσική κατάσταση και τέλειο σχήμα στο σώμα του. Πηγαίνει στο γυμναστήριο έξι φορές την εβδομάδα για δύο ώρες. Επικεντρώνεται στη δύναμη, την αντοχή και την ευλυγισία των μυών. Εκτός από την τακτική που κάνει σε κάθε προπόνηση, πολλές φορές εξασκείται στα σπριντ και κάνει ποδηλασία.

Διατροφή

Ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής γεμάτο με πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι επιλεκτικός με το τι θα μπει στο πιάτο του. Αποφεύγει το γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό. Το αγαπημένο του γεύμα είναι το κρέας, ειδικά το κόκκινο και δεν έχει αντίρρηση να υπάρχει καθημερινά στη διατροφή του. Εκτός από αυτό, σίγουρες επιλογές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και το κοτόπουλο.

Είναι λάτρης των συμπληρωμάτων. Λαμβάνει ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης όταν το χρειάζεται για να επιταχύνει την πέψη μιας τροφής που δεν ταίριαζε στο πρόγραμμα του ή όταν είναι μειωμένη η ποσότητα υδατανθράκων και πρωτεΐνης που έχει πάρει. Κοιμάται επτά ώρες την ημέρα, πίνει πολύ νερό ώστε να είναι ενυδατωμένος.

Tips

1) Προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Οι γονείς του ήταν και οι δύο αθλητές του βόλεϊ ενώ και οι αδερφές του ακολούθησαν το ίδιο μονοπάτι.

2) Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τα πέντε του χρόνια και δοκιμάστηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας. Περίπου στα 11 έβαλε τα γάντια και έκατσε στην εστία.

3) Εκτός από ποδόσφαιρο, τρελαίνεται για βόλεϊ, μπάσκετ, τένις, πινγκ πονγκ.

4) Στα πρώτα του βήματα παρακολουθούσε τον Ίκερ Κασίγιας. Όσο μεγάλωνε τον Φαν ντερ Σαρ.

5) Στον ελεύθερο του χρόνο παίζει βιντεοπαιχνίδια, βόλεϊ ή πινγκ πονγκ.

6) Αγαπημένοι του ποδοσφαιριστές είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ροναλντίνιο.

7) Στη συλλογή των αυτοκινήτων του υπάρχουν Aston Martin Vanquish Rover, Auidi

8) Αγαπημένο του ρόφημα είναι ο χυμός πορτοκάλι

9) Του αρέσουν τα τριαντάφυλλα και το αγαπημένο του χρώμα είναι το λευκό και το κόκκινο

9) Τομ Κρους και Παζ Βέγκα είναι οι αγαπημένοι του ηθοποιοί

10) Είναι γνωστός για την αγάπη του για τα eSports και μάλιστα, μοιράζεται την οθόνη με διάσημους streamers. Σε συνεργασία με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, είναι ιδιοκτήτες της ομάδας eSports DUX Gaming.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.