Τη νομιμότητα σεβάστηκαν οι 25 Αθλητικές Ομοσπονδίες που έκαναν εκλογές, όχι η ΕΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης29 Μαΐου 2021

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, πριν από δύο μήνες, δηλαδή, 25 αθλητικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα ολοκλήρωσαν τις εκλογές τους και ανέδειξαν νέες διοικήσεις.

Οι εκλογές στις 25 αθλητικές ομοσπονδίες έγιναν μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Ηταν αδύνατο να γίνουν δια ζώσης, με τους εκλέκτορες παρόντες σε ένα χώρο, με κάλπες και όλες τις διαδικασίες που πάντα ακολουθούνταν.

Ακολουθήθηκε η ηλεκτρονική οδός. Οι εκλογές έγιναν με την ψηφιακή κάλπη «Ζευς». Και πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Με διαδικασίες αδιάβλητες και διαφανείς, όπως συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Ακόμη και οι φανατικότεροι πολέμιοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οι οποίοι είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο όταν τέθηκε το ζήτημα της συγκεκριμένης εναλλακτικής, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεπε τις συναθροίσεις και την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε ένα χώρο, παραδέχτηκαν ότι τα πάντα έγιναν στην εντέλεια και πως δεν δόθηκε το δικαίωμα ούτε καν να σκεφτεί κάποιος ότι επιχειρήθηκε να νοθευτεί το αποτέλεσμα.

Ως μια νέα πραγματικότητα αποδέχτηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων) και την θέσπιση ορίων θητειών και ηλικιών. Παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν, και ήταν πολλές, παρά την κριτική που ασκήθηκε στις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, και ήταν έντονη, άπαντες προχώρησαν στην επόμενη μέρα, κατανοώντας ότι όλα τα επίμαχα θα κριθούν στην πράξη.

Οι μόνοι που -με μια ακατανόητη, πλέον, εμμονή- εξακολουθούν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή των εκλογών, να παραμείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους, να καθυστερήσουν όσο μπορούν περισσότερο την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία, είναι η παρέα που διοικεί τα τελευταία 35 χρόνια το μπάσκετ.

Παρέβησαν το απώτατο όριο των αρχών Απριλίου, παραβαίνουν τώρα το νέο όριο που τους δόθηκε για τα τέλη Μαΐου, δημιουργώντας συνεχώς τεχνητά αδιέξοδα και παριστάνοντας τους... επαναστάτες.

Λες και οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές όλων των άλλων αθλητικών ομοσπονδιών, που συμφώνησαν να διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο τα Σωματεία που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους στο Μητρώο, δεν είχαν δημοκρατικές ευαισθησίες, δεν σεβάστηκαν τη νομιμότητα.

Λες και οι 25 Ομοσπονδίες που έκαναν ήδη εκλογές παρανόμησαν και η ΕΟΚ είναι η μόνη Ομοσπονδία στην Ελλάδα που σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Ασφαλώς και δεν παρανόμησαν οι Ομοσπονδίες που έκαναν εκλογές, ασφαλώς και δεν είναι ο σεβασμός του Συντάγματος και των Νόμων ο λόγος που η ΕΟΚ δεν έκανε ακόμη εκλογές και έχει προκαλέσει αυτό το χάος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.