Η στάση των κομμάτων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Χάρης Εμμανουηλίδης16 Ιανουαρίου 2020

Η καταγόμενη από την Σταυρούπολη Ξάνθης, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πιθανή εκλογή της, φέρει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τα κόμματα της να εκφέρουν τις δικές τους απόψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του αντίδραση και μέσα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει την απόλυτη του στήριξη στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

«Θα δώσουμε την ευκαιρία να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στα λεγόμενα του. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εξαίρετη δικαστή την κυρία Σακελλαροπούλου και αναφέρθηκε σε αποφάσεις που έχει λάβει στην πορεία της, που πολλές φορές μάλιστα, δεν είχε διστάσει να ταχθεί και με την μειοψηφία.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να έχει θετικό πρόσημο στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής (στις 15.00). Σε συνέντευξη του ο o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέδρος, ανέφερε χαρακτηριστικά «εγώ λέω ναι, προσωπικά. Δεν βρίσκω λόγο να πω όχι».

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση αναφέρει: «Ποτέ δεν έχει επικεντρώσει - ούτε τώρα επικεντρώνει - στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης» τονίζει, επίσης το ΚΚΕ, προσθέτοντας «το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του κόμματος της, Κυριάκου Βελόπουλου, σήμερα (16/1) στις 19:00, θα συνεδριάσει εκτάκτως η κοινοβουλευτική της ομάδα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τη στάση του κόμματος στην επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα που αφορά την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και το Μέρα25, καθώς το κόμμα θα πάρει την απόφαση-στάση του για το θέμα σε σημερινή (16/1) του σύσκεψη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.