Τι ισχύει με το σούβλισμα, τι απαγορεύεται την Κυριακή του Πάσχα

Metrosport Team18 Απριλίου 2020

Η φετινή Κυριακή του Πάσχα (19/4) θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες που έχουμε ζήσει. Φυσικά ο λόγος είναι οι απαγορεύσεις που υπάρχουν για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού

Αρχικά ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει από τις πόλεις για τα χωριά καθώς σε περίπτωση που κάποιος το επιχειρήσει θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Μάλιστα το ίδιο μέτρο ισχύει για όσους κινηθούν από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα στις πόλεις για να πάνε σε σπίτια φίλων και συγγενών για να γιορτάσουν.

Τι ισχύει με το σούβλισμα

Φέτος το παραδοσιακό σούβλισμα δεν θα έχει την τιμητική του.Όπως έχει τονιστεί κατ΄επανάληψη δεν πρέπει να συγκεντρωθούν παρέες σε πυλωτές πολυκατοικιών, ταράτσες και αυλές για να σουβλίσουν το αρνί. Το σούβλισμα όμως μπορεί να γίνει, αρκεί να είναι μόνο τα άτομα που μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι και να μην είναι σε πυλωτές ή στο δρόμο.

Δηλαδή αν κάποιος έχει αυλή δεν θα του απαγορεύσει κανείς να βγει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να σουβλίσει στην αυλή του σπιτιού του μόνος, χωρίς παρέα ή συγγενείς.

Η γενική οδηγία πάντως για φέτος είναι το αρνί να μπει στο φούρνο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.