Τι ισχύει για το μεταγραφικό παράθυρο των ξένων της Ρωσίας

Metrosport Team14 Μαρτίου 2022

Η ΑΕΚ, ερχόμενη σε συμφωνία με τον Γκρέκορζ Κριχόβιακ, ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που εκμεταλλεύτηκε το μεταγραφικό παράθυρο που άνοιξε, για τους ξένους παίκτες των ρωσικών clubs.

Ο Πολωνός χαφ συμφώνησε για 2 μήνες με την Ένωση, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνει στην ομάδα, με την κατάσταση να επανεκτιμάται.

Τι ισχύει για το μεταγραφικό παράθυρο

Η FIFA με επίσημη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως δίνει τη δυνατότητα στους ξένους παίκτες του ρωσικού πρωταθλήματος να έρθουν σε συμφωνία με άλλες ομάδες, προκειμένου να αγωνιστούν ως τις 30 Ιούνη, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με τους ρωσικούς συλλόγους. Το παράθυρο αυτό θα βρίσκεται σε ισχύ ως τις 7 Απρίλη.

Έτσι, όποιοι από αυτούς τους παίκτες που πάρουν... 2μηνη μεταγραφή, θα επιστρέψουν στους συλλόγους που ανήκουν το καλοκαίρι, εφόσον βέβαια δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Αυτοί που έμειναν ελεύθεροι

Ομως υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για αυτούς που έλυσαν κοινή συναινέσει τα συμβόλαιά τους με τους συλλόγους τους και πλέον είναι ελεύθεροι. Η FIFA για τις συγκεκριμένες κινήσεις είχε δώσει διορία έως τις 10 Μαρτίου. Και αυτοί έχουν περιθώριο έως τις 7 Απριλίου να υπογράψουν σε άλλους συλλόγους έχοντας δικαίωμα άμεσης συμμετοχής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.