Τι είναι το «κοκούνινγκ» που ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του

Χάρης Εμμανουηλίδης17 Μαρτίου 2020

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα σήμερα (17/3), απευθύνθηκε στους πολίτες της Ελλάδας για το θέμα το οποίο ταλανίζει όλη την υφήλιο, και δεν είναι άλλο από τον  κορωνοϊό. Η Ελλάδα μετράει 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν ακόμη θάνατο. 

Μεταξύ των όσων  σημαντικών ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο και στην στάση που πρέπει να κρατάνε οι Ελληνες πολίτες γύρω από τον ιό και την μη περαιτέρω εξάπλωσή του. 

Πιο συγκεκριμένα σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί!» 

Τι είναι όμως το περιβόητο κοκούνινγκ; 

Η λέξη έχει τις ρίζες της από την αγγλική λέξη «cocooning», όπου cocoon σημαίνει το κουκούλι του μεταξοσκώληκα η της κάμπιας.

Σε πιο ελεύθερη μετάφραση «κάνω κοκούνινγκ» σημαίνει αποκηρύσσω για ένα διάστημα φίλους, παρέες, μπαράκια κλπ και κλείνομαι μέσα στο προστατευτικό περίβλημα του σπιτιού μου. 

Αυτό αποτελεί και μία από τις κύριες οδηγίες της Κυβέρνησης και των αρμοδίων για την αντιμετώπιση του ιού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.