Τι έχουν πετύχει οι φορ του ΠΑΟΚ στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή;

Χρύσανθος Δοβλέτογλου22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον ΠΑΟΚ των τίτλων και ακόμη, παρότι αποχώρησε πριν από 3,5 χρόνια (τον Ιανουάριο του 2019), το όνομά του μνημονεύεται στις τάξεις των φίλων της ομάδας. 

Ως ένα σημείο αυτό είναι λογικό, καθώς από τότε ο Δικέφαλος δεν ξαναβρήκε μία «κολόνα» στην κορυφή της γραμμής κρούσης. Εναν παίκτη που θα «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και θα είναι εκεί όταν η μπάλα «καίει». Που θα δίνει βαθμούς με τα τέρματά του. Ο Σέρβος φορ είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στην Τούμπα με την τρομερή επίδοση 55 γκολ σε 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, που από τότε, φυσικά, δεν έχει καταρριφθεί.

* Οι επιδόσεις του Πρίγιοβιτς... χωρίζουν τις εποχές σε πριν και μετά τον Σέρβο στην επίθεση του Δικεφάλου

Διάδοχός του ο Σφιντέρσκι

Αντικαταστάτης του ήταν ο Σφιντέρσκι. Σαφώς πιο άπειρος, ο Πολωνός στις 3,5 σεζόν του στον Δικέφαλο πέτυχε 35 τέρματα, είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας. Μοιράστηκε τη θέση με τον Ακπομ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε για την Μίντλεσμπρο, ενώ στη συνέχεια είχε για συμπαίκτες στην γραμμή κρούσης τον Τσόλακ, ο οποίος δεν έπεισε, και για έξι μήνες ως δανεικό τον Κρμέντσικ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Σφιντέρσκι συμφώνησε με τους Σάρλοτ, ενώ ο Ακπομ είχε επιστρέψει ως δανεικός για να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Ολιβέιρα. 

* Δεν έγινε ποτέ αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ ο Πολωνός
 

Τσόλακ και Άκπομ σημείωσαν μαζί 33 τέρματα

Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στον Τσούμπα Άκπομ, τόσο την χρονιά του νταμπλ, όσο και την περσινή περίοδο. Με 29 τέρματα σε 131 παρουσίες βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ και, μάλιστα, και σε κρίσιμους αγώνες, όπως ήταν ο τελικός Κυπέλλου του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ το 2019, που κρίθηκε με δικό του γκολ, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ ο φορ-killer. Ο Τσόλακ στη θητεία του στον Δικέφαλο σημείωσε τέσσερα γκολ σε 39 συμμετοχές και δεν έδεσε ποτέ με το «κλίμα» της Τούμπας, παρότι στη Μάλμε είχε αποδώσει εξαιρετικά, όπως και τώρα στην Ρέιντζερς. Στους ασπρόμαυρους ο Άκπομ με τον Τσόλακ μαζί πέτυχαν 22 γκολ λιγότερα από τον Πρίγιοβιτς!

Ο Κρμέντσικ έκανε αισθητή την παρουσία του σε μόλις έξι μήνες

Από τους φορ που πέρασαν μετά τον Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ, αυτός που γέμιζε περισσότερο την αντίπαλη περίοχη ήταν ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός έμεινε στην Τούμπα μόλις ένα εξάμηνο, ως δανεικός, και πρόλαβε να πετύχει εννιά τέρματα σε 29 συμμετοχές, μεταξύ αυτών και το «μεγάλο» γκολ στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που έδωσε το τρόπαιο στον Δικέφαλο. Ενώ φάνηκε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μία ομάδας πρωταθλητισμού, όπως ο ΠΑΟΚ, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για να συνεχίσει στους ασπρόμαυρους και, πλέον, αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ινδονησίας.

* Μικρή η παρουσία, μεγάλη η προσφορά του Τσέχου φορ

Ο Ολιβέιρα θα κριθεί φέτος

Ο Ολιβέιρα θα κριθεί, ουσιαστικά, τη φετινή περίοδο, καθώς ο Πορτογάλος, λόγω δύο σοβαρών τραυματισμών δεν έχει παίξει ακόμη με τον ΠΑΟΚ σε σερί αγώνων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται, αλλά περιμένει από αυτόν να αρχίσει να... ξελασπώνει την ομάδα και να χαρίζει τα τέρματα που τόσο πολύ λείπουν τη φετινή σεζόν. Ο έμπειρος στράικερ τραυματίστηκε στην αρχή της περασμένης σεζόν, στον αγώνα με την Μποέμιανς, επέστρεψε προς το τέλος της χρονιάς, αλλά λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς με την Λέφσκι διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά! Έτσι τέθηκε ξανά νοκ άουτ...

Πλέον γύρισε για δεύτερη φορά, αλλά όπως φάνηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δεν είναι στα καλύτερά του, όχι μόνο γιατί έχασε ένα γκολ με κοντινή κεφαλιά, που ο Ολιβέιρα που ξέρουμε δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη τέτοια ευκαιρία, αλλά γιατί δείχνει και βαρύς στον αγωνιστικό χώρο. Όταν επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς, είναι δεδομένο ότι θα καπαρώσει και πάλι τη θέση του φουνταριστού, έχοντας στα υπέρ του την μεγάλη εμπειρία του, καθώς στο παρελθόν αγωνιστεί σε Ρέντινγκ, Σουόνσι, Ρίο Άβε, Μπενφίκα, Νότιγχαμ, Λα Κορούνια, Πάκος Φερέιρα, Ρεν και ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των φορ του ΠΑΟΚ στην μετά Πρίγιοβιτς εποχή:

Κάρολ Σφιντέρσκι 35 γκολ σε 134 συμμετοχές

Τσούμπα Άκπομ 29 γκολ σε 131 συμμετοχές

Μίκαελ Κρμέντσικ 9 γκολ σε 29 συμμετοχές

Αντόνιο Τσόλακ 4 γκολ σε 39 συμμετοχές

Νέλσον Ολιβέιρα 1 γκολ σε 14 συμμετοχές

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.