Ο Ηρακλής της νέας σεζόν, οι στόχοι και η επιστροφή του κόσμου

Στέλιος Παρθενάκης10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τον νέο Ηρακλή που έχει δημιουργηθεί και έθεσε ως πρώτο στόχο την πρόκριση των «κυανόλευκων» στο FIBA Europe Cup.

«Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι, ξεκινάει μία νέα χρονιά, έχουμε χτίσει μία εντελώς νέα ομάδα, προσπαθήσαμε να μην μεταφέρουμε από πέρσι κάποια πράγματα στην ομάδα, να φτιάξουμε κάτι φρέσκο, με καθαρό μυαλό και νέες ιδέες, παίρνοντας καινούρια πρόσωπα και να τα βάλουμε αυτά στο γήπεδο. Η φιλοδοξία μας είναι μεγάλη, εκπροσωπούμε μια ομάδα ιστορική, με μεγάλο όνομα και φανέλα και πρέπει να το θυμόμαστε κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο γήπεδο.

Δε θέλω να οριοθετήσω τους στόχους, όχι ότι θέλω να αποφύγω κάτι αλλά είναι νωρίς, είμαστε μόλις 15-16 μέρες με τα παιδιά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές και από άποψη δουλειάς και χαρακτήρων όμως έχουμε αγώνα με το χρόνο για να προλάβουμε να ετοιμαστούμε για τις επίσημες υποχρεώσεις που είναι κοντά. Γι’ αυτό δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα, προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, έτσι χρησιμοποιήσαμε και τα τρία φιλικά. Να μοιράσουμε το χρόνο, κανένας παίκτης δεν αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά. Η πρώτη εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύω θα συνεχίσουμε έτσι».

Αν υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν:

«Είδαμε θετικά, είδαμε και αρνητικά. Όχι με βάση τα αποτελέσματα αλλά με βάση την εικόνα των αγώνων θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη ετοιμότητα και δεν υπάρχει η ετοιμότητα που θα θέλαμε. Θα το φτιάξουμε είναι θέμα χρόνου. Όσον αφορά την άμυνα, είχαμε βάλει κάποιες αρχές γενικές, δεν είχαμε δουλέψει τόσο. Περιμένοντας τον Τόνι Ντάγκλας, τον Γάιο Σκορδίλη που είναι πολύ σημαντικός στην άμυνα, δεν θέλαμε να έχουμε πισωγύρισμα. Τώρα μοντάρουμε το κομμάτι αυτό. Όλα είναι στο πλαίσιο που πρέπει αυτήν την περίοδο και τώρα είναι στο χέρι μας να τα ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το ότι έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα:

«Είναι στοχευμένο. Να υπάρχει ένας συνδυασμός από νιάτα και εμπειρία. Έχουμε αθλητές με εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό και βάλαμε αρκετά νέα παιδιά, όπως και τρεις Αμερικάνους που είναι νέοι σε ηλικία και στην Ευρώπη, ώστε μέσα από την καλή πορεία που ευελπιστούμε ότι θα έχουν να πάρουμε την υπεραξία του εγχειρήματος αυτού. Μέχρι τώρα λειτουργεί πολύ καλά, έχουμε ένταση στις προπονήσεις και θα βγει και στα παιχνίδια».

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο:

«Ένα μεγάλο συν. Περιμένουμε πως και πως για το πως θα είναι η τελική μορφή της παρουσίας του κόσμου που είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα μεγάλο έξτρα για την ομάδα. Θέλουμε να είναι κοντά να δει την ομάδα, να την αγαπήσει, γι’ αυτό δουλεύουμε, να είμαστε αντάξιοι και αυτοί περήφανοι για την ομάδα που θα έχουν. Η καλή συνεργασία από όλες τις πλευρές βοηθάει για να βγει κάτι καλό, η αγάπη όλων προς την ομάδα να γίνει η βάση για κάτι καλύτερο. Ο κόσμος να την απογειώνει, ώστε όλοι να κερδίσουμε από αυτό».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

«Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό κύπελλο, στη φάση των ομίλων. Φέτος είναι πολύ αναβαθμισμένο, είναι δύσκολο. Εμείς πιστεύω ότι στις 29 του μήνα, στα δύο παιχνίδια θα είμαστε έτοιμοι για να προκριθούμε. Για τη συνέχεια θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα, αν θα είναι μονά παιχνίδια, ή όχι».

Για τη διαμόρφωση του ρόστερ και αν είναι κοντά σε αυτό που σκεφτόταν:

«Είναι πάρα πολύ κοντά. Έναν παίκτη μόνο, από αυτούς που θέλαμε να φέρουμε, δε φέραμε, τον Κακλαμανάκη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και στο οικονομικό κομμάτι και στις επαφές. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν όλοι στόχοι μας. Και με τον Γιάννη Αθηναίου κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πάνω από τα δεδομένα της ομάδας, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα, είναι σεβαστό, δε νομίζω ότι η διαφορά ήταν στο συμβόλαιο. Δεν ήταν εύκολο καλοκαίρι στο να μιλάμε και να πείσουμε τους παίκτες, αλλά νομίζω ότι πήγε πολύ καλά».

Για το αν αισθάνεται φέτος πιο άνετα στον Ηρακλή:

«Πέρσι παρά το ότι ήταν δύσκολες οι συνθήκες όταν ήρθα στην ομάδα, δεν ένιωσα ποτέ πίεση από το περιβάλλον του Ηρακλή. Πίεση ένιωσα κάποια στιγμή από τα δρώμενα της ομάδας, γιατί κατάλαβα ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια πορεία. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό, κι εμείς το υπερασπιστήκαμε, φροντίσαμε να φέρουμε ανθρώπους που έχουμε ίδιες φιλοδοξίες και όνειρα και ξεκινάμε όλοι για να κάνουμε κάτι καλό.Κάποιοι δηλαδή (σ.σ. πέρσι) ήθελαν να τελειώσει το πρωτάθλημα, άλλοι να πάνε στα πλέι οφ. Ήταν κάτι που με λύπησε. Φέτος φροντίσαμε να μη γίνει αυτό και να λειτουργήσουμε όλοι προς το κοινό καλό».

Κουζέλογλου: «Κάθε αγώνας τελικός, ο κόσμος του Ηρακλή ο έκτος παίκτης μας»

Για την νέα αρχή του που συνάδει με τη νέα αρχή του Ηρακλή αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε ο Γιάννης Κουζέλογλου:

«Σίγουρα είναι μια καινούρια αρχή, από την Θεσσαλονίκη είμαι, ξέρω τα κατατόπια εδώ πέρα είχα παίξει ως αντίπαλο τον Ηρακλή. Είναι μια χρονιά σίγουρα πιο δύσκολη, όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας μάδα όμως. Είναι καινούρια, έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες και συγκεντρωνόμαστε στην προπόνηση. Σιγά σιγά και βήμα-βήμα.».

Για τις πολλές νέες προσθήκες στο ρόστερ και αν τον προβληματίζει το θέμα της χημείας:

«Δεν το κοιτάμε, πρέπει να κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Πρέπει να κάνουμε προπόνηση σκληρή κάθε μέρα ώστε να βελτιωνόμαστε, να βρούμε την χημεία μας και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί για εμάς κάθε παιχνίδι είναι τελικός».

«Σίγουρα έχω κάποιες παραστάσεις παραπάνω αλλά πρέπει να έχω το κεφάλι κάτω να δουλεύω σκληρά να δουλέψω και με την ομάδα και ξεχώριστα, για να φανώ όσο πιο έτοιμος γίνεται μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για τις εντυπώσεις που έχει από τα φιλικά του Ηρακλή:

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς, είμαστε ακόμα λίγες μέρες μαζί στις προπονήσεις και έλειπε και ένας παίκτης οπότε όπως είπα πρέπει να κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά, να κάνουμε προπόνηση, να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα για να φανούμε έτοιμαστα στα επίσημα».

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Ηρακλή:

«Πέρυσι υήρχε και ο κoρωνοϊός, σίγουρα ο κόσμος του Ηρακλή θα βοηθήσει πολύ, γι' αυτό θα είναι πολύ καλό να είναι ο κόσμος μαζί μας θα είναι σίγουρα έκτος παίκτης και ελπίζω να είναι εδώ πέρα για να μας βοηθήσει».

Σκορδίλης: «Η καλύτερη στιγμή να επιστρέψω, μας δίνει αυτοπεποίθηση ο κόσμος»

Την επιστροφή του στον Ηρακλή μετά από 15 χρόνια, το γεγονός πως αποτελούσε σταθερά μεταγραφικό στόχο των «κυανόλευκων» αλλά και την σημαντικότητα της παρουσίας κόσμου στο Ιβανώφειο, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γαίος Σκορδίλης.

Αρχικά σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Ηρακλή, ήρθα μικρός όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν αποκόμισα πολλές εμπειρίες.Είναι κάτι που θέλω να το χρησιμοποιήσω ερχόμενος ξανά εδώ γιατί έχουμε πολλά παιδιά που είναι νέοι σε ηλικία τόσο Έλληνες όσο και ξένοι. Θέλω να βοηθήσω και εγώ από μεριάς μου όσο περισσότερο μπορώ να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το γεγονός πως βρισκόταν σταθερά στο στόχαστρο του Ηρακλή και τους λόγους που επέστρεψε φέτος:

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει συζητήσεις, νομίζω ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα να γυρίσω. Ήταν η καλύτερη επιλογή, την δεδομένη στιγμή τώρα νομίζω ότι κύλησαν όλα όπως έπρεπε για να γυρίσω και αυτό θα κρατήσω».

Όσον αφορά το Ιβανώφειο που έχει βρεθεί ως αντίπαλος αλλά και την παρουσία κόσμου μετά το «φρένο» του κορωνοϊού:

«Σίγουρα είναι κάτι που έλειψε από την περυσινή ομάδα και αυτό είναι κάτι που φάνηκε από την πορεία της ομάδας. Νομίζω της έλειψε πολύ ο κόσμος. Τώρα με τον κορωνοϊό είναι ανέφικτο να γεμίσει το Ιβανώφειο, αλλά όσο ποσοστό κόσμου και αν υπάρχει, είμαι σίγουρος πως θα είναι ο έκτος παίκτης. Σίγουρα δίνει ώθηση, δηλαδή όταν έχεις πάντα τον κόσμο πίσω σου, παίζεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερο δυναμισμό και σίγουρα είναι κάτι που κόβει και από τον αντίπαλο. Δηλαδή δεν έρχεται ο αντίπαλος με το ίδιο σκεπτικό, όταν έχει κόσμο ξέρουν όλοι πως είναι μια δύσκολη έδρα να έρθεις να κερδίσεις».

Για τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και το απαιτητικό πρόγραμμα του FIBA Europe Cup, εφόσον έρθει η πρόκριση:

«Κάποια από τα παιδιά που είναι στην ομάδα, έχουν εμπειρία θα βοηθήσουμε και τα υπόλοιπα παιδιά με τα ταξίδια. Όλα είναι κάπως ιδιαίτερα, λόγω της πανδημίας όσον αφορά τα ταξίδια, που θα είναι τα παιχνίδια ή αν θα είναι σε φούσκα ή όχι. Κάθε χώρα έχει διαφορετικά κριτήρια αυτή την στιγμή με τον κορωνοϊό. Νομίζω όμως ότι πρέπει να δούμε την θετική πλευρά με τα διπλά παιχνίδια, καθώς θα έχουμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, ενώ θα υπάρχει η ευκαιρία για περισσότερα αγωνιστικά λεπτά για όλους τους παίκτες».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.