Champions League: Θρόνος μόνο για έναν!

Γιώργος Μάντζιος28 Μαΐου 2022

Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων βρίσκονται απόψε στο Παρίσι και στο «Σταντ Ντε Φρανς» για την μεγάλη μάχη της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, με στόχο την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν, στα πλαίσια της διοργάνωσηε. Η πρώτη φορά αφορούσε το θεσμό με την παλιά του ονομασία, «Κύπελλο Πρωταθλητριών». Ήταν μάλιστα ο τελικός του 1981 τον οποίον κέρδισε η Λίβερπουλ με 1-0 με το γκολ του Άλαν Κένεντι.

Έκτοτε συναντήθηκαν άλλη μία φορά σε τελικό, το 2018. Εκεί ήταν σειρά της Ρεάλ να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο με νίκη 3-1. Για τα προκριματικά του θεσμού έχουν συναντηθεί 6 φορές. Τις τρεις βγήκε νικήτρια η Ρεάλ, τις δύο η Λίβερπουλ ενώ ένας αγώνας έληξε ισόπαλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά ήδη 13 κατακτήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στις 6 βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Η αγγλική ομάδα τερμάτισε τελικά στην 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι, έστω και αν αυτός κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Στην διοργάνωση και στον όμιλο μέτρησε 6/6 νίκες απέναντι σε Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν, ενώ στα νοκ άουτ παιχνίδια, απέκλεισε τις Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε όλους τους τραυματίες να επανέρχονται σιγά – σιγά κι έτσι έχει ευχάριστο πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη κατάκτησε σχετικά εύκολα τον φετινό τίτλο στην Ισπανία, αφού τον εξασφάλισε αρκετές αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Στην διοργάνωση τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με Ιντερ, Σαχτάρ και Σέριφ, έχοντας 5 νίκες και 1 ήττα (από την ομάδα της Μολδαβίας στο «Μπερναμπέου»). 

Στα νοκ άουτ παιχνίδια απέκλεισε διαδοχικά τις Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Κάρλο Αντσελότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα – Σαλάχ, Μανέ, Ντίαζ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.