Θράσος από τα πρωτοπαλίκαρα της παράγκας θέλουν να επιστρέψουν Μπριάκος και Γιάχος

Δημήτρης Μπούζας09 Οκτωβρίου 2021

*Πιέζουν και χρησιμοποιούν εκείνους που «εξυπηρέτησαν» όταν ήταν στην ενεργό δράση, για να τους βάλουν από το παράθυρο και πάλι στο χώρο της διαιτησίας.

*Σοκ!!!Εξαφάνισαν (καθάρισαν;) στο Ντουμπάι έναν ακόμη επίμονο μάρτυρα – ίσως τον τελευταίο – που ήξερε πολλά και θα κατέθετε περισσότερα για το ναρκόπλοιο «Noor 1».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο αρχείου από μια σύσκεψη για τη διαιτησία. Ο Θανάσης Μπριάκος μαζί με τον Κορίνθιο Δούρο, τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον βορειοελλαδίτη διεθνή διαιτητή Νίκο Φιλιππιάδη, γνωστό για τους μεγάλους και σκληρούς αγώνες που έδωσε κόντρα στο κατεστημένο για την κάθαρση του χώρου.

Θεωρούμε λογικό, επιπρόσθετα και βέβαιο, ότι δεν θα έχετε ξεχάσει το πέρασμα τους από την διαιτησία και την αντίστοιχη «εξάρτηση» τους από τη θρυλική παράγκα.  Αναφερόμαστε στους κ.κ Μπριάκο και Γιάχο, για τους οποίους οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και καιρό προσπαθούν να «επανέλθουν» στο χώρο τη διαιτησίας, είτε σαν παρατηρητές, είτε σαν εκπαιδευτές, είτε σαν «οτιδήποτε άλλο» θα προσθέταμε εμείς. Σε έναν χώρο που τον «τίμησαν» με τον τρόπο που αυτοί επέλεξαν, προκειμένου να πετύχουν την ανέλιξη τους, την καθιέρωση τους, αλλά και την διεθνοποίηση τους. 

Στόχους και προοπτικές που περνούσαν βέβαια εκείνες τις ένδοξες εποχές από το τελωνείο της ερυθρόλευκης παράγκας. Οι αναγνώστες της στήλης είχαν στο παρελθόν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδρομή του «διδύμου» σε πολλές και ενδιαφέρουσες φάσεις του, με τις ανάλογες αυστηρές κριτικές και αποκαλύψεις των ανδραγαθημάτων τους. Τα οποία ανδραγαθήματα στο μεγαλύτερο ποσοστό, για να μην πούμε στο σύνολο τους, είχαν σχέση με προκλητικές διαιτησίες υπέρ της ομάδας που θεμελίωσε και στήριξε την παράγκα. 

Ο Μπριάκος όπως και ο ανεκδιήγητος διαιτητής του ιστορικού τελικού της ντροπής Γιάχος, που δεν είδε την απόκρουση πάνω στη γραμμή με το χέρι του Μανιάτη, εθελοτυφλία βέβαια που ευλόγησε σαν τέταρτος ο περιβόητος Τριτσώνης (σ.σ ο γνωστός τοποτηρητής του Ολυμπιακού που διορίστηκε στην ΚΕΔ σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών που προσέφερε και παρέμεινε επί τρία χρόνια κατευθύνοντας τα πάντα)... ξαφνικά και υπολογίζοντας τις όποιες ευκαιρίες μπορούν να τους δοθούν με μια επανασύνδεση με τον χώρο, έβαλαν πλώρη για τα γνωστά λημέρια, προσδοκώντας σαφέστατα σε κάποιες νέες ευκαιρίες. 

Επιστροφή θα έλεγε κανείς στον χώρο του εγκλήματος. Εκείνο όμως το οποίο παραμένει άγνωστο, είναι το γιατί τα δύο πρώτα βιολιά της παράγκας άφησαν να κυλήσει τόσος χρόνος για να επανεμφανιστούν στο προσκήνιο μετά την αποστράτευση τους. Και λέμε αποστράτευση γιατί ο τρόπος διαχείρισης πολλών και συγκεκριμένων σημαντικών αγώνων δεν απέκλειε το ενδεχόμενο μιας... επιστράτευσης. Υποψιαζόμαστε ότι αυτό μπορούσε να συμβεί, γιατί οι συνθήκες ως τώρα με δεδομένη την παρουσία των ξένων επιτρόπων δεν ήταν κατάλληλες και ιδανικές. 

Επί του προκειμένου, εκείνο που ενδιαφέρει είναι αν τελικά θα πετύχουν αυτό που θέλουν. Να δούμε δηλαδή παρατηρητές ή εκπαιδευτές στη διαιτησία, εκείνους οι οποίοι στη διαδρομή τους έχουν συνδεθεί με σκανδαλώδεις συμπεριφορές και με εθελοτυφλίες που προκάλεσαν πολλές φορές θυελλώδεις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Ως εκ τούτου, το ζητούμενο είναι αν τα δύο πρωτοπαλίκαρα της παράγκας διατηρούν τις προσβάσεις και τα ισχυρά στηρίγματα που είχαν στη διάρκεια της πολυτάραχης καριέρας τους ή θα συμβεί αυτό που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Την κλασική περίπτωση της στυμμένης λεμονόκουπας. 

ΥΓ: Σοκ και δέος! Βρέθηκε νεκρός ένας ακόμη μάρτυρας που γνώριζε πολλά και είχε προβεί σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1». Οι λεπτομέρειες και οι συνθήκες του θανάτου του όπως και το χρονικό της περιπέτειας της συγκλονιστικής κατάθεσης του, εκτινάσσουν στα ύψη υποψίες και φόβους για σύνδεση της όλης υπόθεσης με μεθοδεύσεις κολομβιανών καρτέλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.