Τι γίνεται με τις ανανεώσεις στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης29 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη να κορυφώνονται από εδώ και πέρα, με τη συμμετοχή της ομάδας στα ημιτελικά του Κυπέλλου και παράλληλα στα play off του Πρωταθλήματος, αυτό δεν απαγορεύει τους ιθύνοντες να κοιτάξουν (και) την επόμενη μέρα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης, με βάση τα τωρινά δεδομένα (βλ. απαγόρευση της UEFA στον Παναθηναϊκό να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις), έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Ευρώπη και στα πλέι οφ θα διεκδικήσει απλά καλύτερο εισιτήριο.

Προς την κατεύθυνση κατάστρωσης ενός πλάνου έτοιμο προς υλοποίηση τον επόμενο μήνα, οπότε και λογικά η FIFA θα έχει κοινοποιήσει την απόφασή της για το θέμα του ban, ο Άγγελος Χαριστέας συνεχίζει τις επαφές του με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και φυσικά εντάσσονται στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν. Στη συγκεκριμένη λίστα κυριαρχούν τα ονόματα των Χαβιέρ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Χουλιάν Κουέστα και Μιχάι Κόρχουτ. Με όλους έγιναν συζητήσεις στο προηγούμενο διάστημα, ωστόσο θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κορυφώνονται.

Αυτοί που είναι σε πρώτο πλάνο

Επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ας τις πάρουμε τη σειρά. Με τον Ματίγια, παρά τα όσα λένε περί προτάσεων που έχει, παρατηρείται ταύτιση στο θέμα παραμονής του. Καταρχάς, η υπόθεσή του είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτή του Βέλεθ. Ο Ισπανός χαφ και η οικογένειά του σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής στη Θεσσαλονίκη και δη στον Άρη, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθούν οι όροι του (βλ. αύξηση αποδοχών πάνω του 60%) στο νέο συμβόλαιο. Ο Κουέστα περιμένει την ΠΑΕ να καταθέσει την τελική της πρόταση ούτως ώστε να περάσουν από την θεωρία στην πράξη, ενώ με τον Κόρχουτ οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά. Υπάρχει ταύτιση και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» η παραμονή του στην ομάδα. Πάμε και στην περίπτωση του Μπρούνο Γκάμα, για την οποία η «Μ» σας είχε προϊδεάσει προ εβδομάδων. Ο Πορτογάλος βλέπει με «καλό μάτι» την προοπτική της ανανέωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση παίζει σημαντικό ρόλο η παρουσία του Άρη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και την επόμενη σεζόν. Γενικώς «ψήνεται» με το πρότζεκτ και το κλαμπ, κάτι που φαίνεται εξάλλου, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Οπότε, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν λέει όχι στην προοπτική της ανανέωσης, πολύ σύντομα ο Άγγελος Χαριστέας προτίθεται να τον φωνάξει για να του καταθέσει την πρότασή των «κιτρινόμαυρων». Η περίπτωσή του βέβαια, με βάση τα «θέλω» του, κάθε άλλο παρά εύκολη κρίνεται.

Στοχευμένες επιλογές

Στο «κάδρο» των ανανεώσεων βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός παικτών, παρότι τον Ιούνιο λήγουν 14 συμβόλαια! Ο Χαριστέας, μαζί με τον Ένινγκ, έχουν κάνει μια προεργασία του κορμού που θα χρειαστεί και αναλόγως ο πρώτος κάνει από τώρα τις επαφές του. Πάντως, θεωρείται πολύ πιθανό το καλοκαίρι να φύγουν και παίκτες με συμβόλαιο και τα επόμενα χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.