ThesSingers: «Η τέχνη ενώνει μέσα στην κρίση, ετοιμάζουμε κι άλλο τραγούδι»

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία ομάδας 45 καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη, με όνομα ThesSingers, που πρόσφατα ερμήνευσε το τραγούδι «Σχήμα Λόγου», των Αντώνη Βαρδή και Κώστα Τριπολίτη.

Οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες ένωσαν τη φωνή και τη μουσική τους από το σπίτι τους, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και επιθυμώντας να ξορκίσουν το κακό. Εκ των τραγουδιστών των ThesSingers Πάνος Ζώης μίλησε το Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Action Zone», τονίζοντας ότι η τέχνη ενώνει μέσα στην κρίση!

Μεταξύ άλλων είπε στους Χάρη Δημαρά και Γιώργο Πετρίδη:

«Είμαστε μια ομάδα καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη που αναγκαστικά μείναμε σπίτι και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε, να τραγουδήσουμε και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Έπεσαν πολλές ιδέες για την επιλογή του τραγουδιού και τελικά εστιάσαμε στο ιστορικό τραγούδι των Αντώνη Βαρδή και Κώστα Τριπολίτη. Ο στίχος ήταν ο καθοριστικός. Συγκάτοικοι είμαστε στην τρέλα και σε μια κατάσταση που περνάμε όλοι μαζί. Δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο και είμαστε όλοι μας χαρούμενοι γι΄ αυτό. Είναι η αίσθηση της ομαδικότητας που θέλαμε να περάσουμε στον κόσμο. Το είχαμε ανάγκη και ο κόσμος το ίδιο. Δεν είμαστε φίρμες και θέλαμε να εκφράσουμε μια αίσθηση. Το πιο σημαντικό ήταν τα προσωπικά μηνύματα που λάβαμε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε. 

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη καλλιτεχνική και τώρα που έχουμε τον χρόνο μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Η ομάδα μας μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις μεταξύ μας για να κάνουμε και δεύτερο τραγούδι και αναμένεται να κινηθούμε και πάλι σε κομμάτι με ελληνικό στίχο για να δείξουμε την ελληνική πραγματικότητα. 

Όλο αυτό που κάναμε έγινε από το σπίτι. Ο Γιώργος Φωκάς έκανε την σύνθεση των φωνών και μετά έγινε η μίξη από κάποιους επαγγελματίες του χώρου. Ήταν μεγάλη διέξοδος για εμάς αυτό που κάναμε. Χρειάστηκαν τουλάχιστον δέκα μέρες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Η μουσική δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ανάγκη διαχρονική. Η τέχνη ενώνει μέσα στην κρίση!»

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.