Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για διασπορά fake news ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται σήμερα (29/3) η υπόθεση που αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, από τον καθηγητή της Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα.

Η δήλωση του που συνέδεσε προβλήματα υγείας του Νίκου Χαρδαλιά με τον εμβολιασμό είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα. Στη συνέχεια εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανέφερε δημόσια ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο επειδή είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Κούβελας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με πανό και συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κούβελα.

«Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου» και «παιδεία, υγεία, ελευθερία, ο κορωνοϊός μας πήρε και τα τρία» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.