Θεσσαλονίκη: Προβληματισμός στους επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2021

Από σήμερα η εστίαση και τα γυμναστήρια, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων και φορέων, μπαίνουν σε νέα “εποχή” καθώς οι ιδιοκτήτες πρέπει να τηρήσουν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ενδεικτικά, πρέπει να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού των πελατών κατά την είσοδο τους σε εσωτερικούς χώρους, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.

Γι’ αυτά τα μέτρα μίλησε στο thestival.gr ο κ. Γιάννης Κεδές, ιδιοκτήτης του μπαρ “Vogatsikou 3” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. “Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι εμβολιασμένοι, οπότε δεν έχουμε θέμα. Όλοι οι εργαζόμενοι του μαγαζιού είναι επίσης εμβολιασμένοι. Δεν μπορώ να ζητήσω εμβολιασμένους πελάτες, αλλά οι εργαζόμενοι μου να είναι ανεμβολίαστοι“.

“Υπήρξε έλεγχος σε πελάτες και προσωπικό – Είναι ταλαιπωρία ο έλεγχος σε πελάτες”

Επιπλέον, ρωτήθηκε για το πώς αντιδράει ο κόσμος όταν μπαίνει στο μαγαζί του και τους ζητάει πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Είναι λίγο περίεργοι μερικοί πελάτες. Όταν τους ζητάμε πιστοποιητικό μού λένε “έλα μωρέ τώρα με τα πιστοποιητικά”. Εγώ θέλω μόνο να είμαι τυπικός. Εχθές μάλιστα ήρθε έλεγχος από την περιφέρεια και έλεγχε όλα τα πιστοποιητικά εργαζομένων και πελατών“.

Για το πώς λειτουργεί στην πράξη ο έλεγχος των εμβολιασμένων πελατών σχολίασε πως “υπάρχει δυσκολία. Είναι χρονοβόρα διαδικασία. Δεν είναι ευχάριστο το όλο γεγονός, είναι ουσιαστικά ταλαιπωρία. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε γρήγορα. Θέλω να γυρίσω ξανά πίσω στην κανονικότητα, και αυτός είναι ο πλησιέστερος δρόμος. Θεωρώ πως όσοι βγάζουν αυτά τα μέτρα είναι έξυπνοι άνθρωποι”.

Μόνο στην πρώτη επίσκεψη επιδεικνύουν οι πελάτες πιστοποιητικό εμβολιασμού στα γυμναστήρια

Στα γυμναστήρια ο έλεγχος είναι πολύ πιο απλός. Αυτό διότι οι πελάτες κατά την πρώτη τους επίσκεψη με πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάνουν εγγραφή και από κει και πέρα το σύστημα τους έχει κατοχυρώσει, οπότε τις επόμενες φορές δεν θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού.

Η κ. Εύα Αδαμίδου, ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Fitness Fun, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόνισε στο thestival.gr πως “Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει πελάτης που δεν έχει κάνει εμβόλιο ή δεν έχει νοσήσει πρόσφατα. Σήμερα μόνο ήρθαν δύο αλλά έδειξαν κατανόηση. Διαφορετικά μπορούν να έρχονται με δύο αρνητικά self test την εβδομάδα“.

Τέλος αναφέρθηκε στις λίγες εγγραφές που έχουν γίνει έως τώρα γενικότερα σε όλα τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης “Τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει πολύς κόσμος, σε κανένα γυμναστήριο. Δεν έχουν έρθει οι φοιτητές από άλλες πόλεις, ούτε γονείς γιατί δεν είχαν ξεκινήσει τα σχολεία“.

Πηγή:thestival

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.