Θεσσαλονίκη-Ν.Μεσήμβρια: Πόλος έλξης τα αυτοκίνητα αντίκες

Χρήστος Νάσκας03 Απριλίου 2024

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Νέας Μεσήμβριας του νομού Θεσσαλονίκης αφού είχαν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα αντίκες.

Αυτοκίνητα απίστευτα καλοδιατηρημένα που παρά τα χρόνια που κουβαλούν… στις ρόδες τους διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο πάρκαραν στην πλατεία της Νέας Μεσήμβριας (του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης) μαγνητίζοντας αμέσως τα βλέμματα μεγάλων και μικρών.

Ο κύριος Βασίλης Βασιλείου, εκ μέρους της δράσης πολιτών «Εμείς, για τον τόπο μας» μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ με τα υπέροχα αυτοκίνητά τους μας δίνουν αξία. Είναι τιμή για εμάς.

Εμείς, μέσω της δράσης μας «Εμείς, για τον τόπο μας» έχουμε κι άλλες ιδέες που είναι καλές για τον τόπο μας και θα τις πραγματοποιήσουμε και αυτές».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδας (ΣΙΑΒΕ) κύριος Τάσος Κάλφας ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΙΑΒΕ για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση ενώ όπως είπε ο ΣΙΑΒΕ ιδρύθηκε το 1997 και αριθμεί 700 μέλη με 2.000 αυτοκίνητα.

Το πιο παλιό είναι του 1962 ενώ το νεότερο του 1992. Υπάρχουν βέβαια, σύμφωνα με τον κύριο Κάλφα, αυτοκίνητα του 1918 και του 1922 αλλά αυτά δεν μπορούν να ταξιδέψουν τόσο μακριά.

Στη συνέχεια ο κάθε οδηγός μίλησε για το αυτοκίνητο που είχε, ταξιδεύοντας παράλληλα τον κόσμο στο παρελθόν με αφορμή την ιστορία του οχήματος.

Mercedes, BMW, Opel, Alfa Romeo ήταν μεταξύ των μοντέλων που παρατάχθηκαν αλλά αυτά που έκλεψαν την παράσταση, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, ήταν ένα Trabant κατασκευασμένο στην πρώην Ανατολική Γερμανία και ένα εκπληκτικό Corvette Comet κόκκινο.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων απαντούσαν σε κάθε απορία μικρών και μεγάλων, ενώ πολλοί άνοιξαν και τα καπό των οχημάτων τους για να δει ο κόσμος τις μηχανές και τον πως λειτουργούν.

Να σημειωθεί πως ο ΣΙΑΒΕ βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Μεσήμβριας αποδεχόμενος την πρόσκληση της δράσης «Εμείς, για τον τόπο μας», στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Δήμου Χαλκηδόνος (Θεσσαλονίκης) μέσα από συγκεκριμένε πρωτοβουλίες.

Όπως την ανάδειξη μνημείων, τόπων, αλλά και τη συνεργασία με διάφορους φορείς. Μάλιστα, πριν τη βόλτα που έκαναν τα αυτοκίνητα αντίκες στη Νέα Μεσήμβρια οι συμμετέχοντες στη δράση «Εμείς, για τον τόπο μας» επισκέφτηκαν τον Μακεδονικό τάφο στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.