Θεσσαλονίκη: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα (17/11) και στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ όπου γίνεται παραδοσιακά η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, υπάρχει παραταγμένη ισχυρότατη αστυνομική δύναμη ώστε να τηρηθούν τα μέτρα της απαγόρευσης συναθροίσεων που βρίσκονται σε ισχύ.

 

Τριμελής ομάδα φοιτητών σε συνεννόηση με τις αρχές ανάρτησε πανό στην είσοδο της πολυτεχνικής σχολής, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκπρόσωποι σωματείων θα καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έχοντας προηγουμένως καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Αστυνομία.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων «οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν την ένταση της καταστολής, την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των Πανεπιστημίων που στόχο έχουν την επιβολή του φόβου στον λαό και στην νεολαία».  

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κώστας Κατσιφαράκης τόνισε σχετικά πως «λυπάμαι που ο εορτασμός γίνεται με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο. Είναι πολύ υπαρκτό το θέμα με τον ιό. Ας σεβαστούμε αυτό και προέχει. Οι φοιτητές καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.