Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται νέο γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας-Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Χρυσοχοΐδη

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την αστυνόμευση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (4/4) με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το παρών στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς επίσης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τη σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στον απόηχο της νέας στυγερής γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, πρόκειται να ιδρυθεί νέο αστυνομικό τμήμα για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι από τον Χρυσοχοΐδη

Από εκεί και πέρα, οι δήμαρχοι ζήτησαν από τον υπουργό την τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους, τη δυνατότητα ανάθεσης περιπολιών σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας.

 Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει ειδική ομάδα σε κάθε αστυνομικό τμήμα που να εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.