Θεσσαλονίκη: Αβέβαιος ο χειμώνας για ξενοδοχεία και καταλύματα

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά τα δυο lockdown, ο κλάδος των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων μετρά τις πληγές του και κάνει ένα restart αφήνοντας πίσω δυο ενδεικτικά καλές εβδομάδες της ΔΕΘ, στις οποίες σημειώθηκε σημαντική κινητικότητα.

Ωστόσο μιλώντας με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατανοείς πως βρίσκονται απέναντι σε έναν απόλυτα αβέβαιο χειμώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Ασλάνη, ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Grand Hotel Palace και Mediterranean Palace Hotel, το πρώτο Σαββατοκύριακο που ξεκίνησε η ΔΕΘ υπήρξαν πολλές κρατήσεις, αποτέλεσμα αυτού τα δυο ξενοδοχεία να εκτελέσουν την πληρότητα τους.
Στην ενδιάμεση εβδομάδα, όπως είπε, παραδοσιακά η κινητικότητα έπεσε, σημειώνοντας αύξηση στις κρατήσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο το οποίο ήταν και το τελευταίο.

Από την πλευρά της η κ. Λούσυ Μπρόβα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείο ABC, τόνισε εξίσου πως υπήρξε αύξηση των κρατήσεων, είχε έντονη κίνηση και σχεδόν πληρότητα.

Ο κ. Γιώργος Κουρτίδης ιδιοκτήτης του The Caravan σημείωσε πως οι εκτιμήσεις ήταν χειρότερες από εκείνο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δυο εβδομάδες, o Σεπτέβρης έκλεισε θετικά όμως υπήρχαν πολλές ακυρώσεις last minute.

O κ. Ασλάνης σχετικά με το ενδεχόμενο ενός mini lockdown αναφέρει: ”Ακόμα και οι φήμες του mini lockdown που έπαιζαν στον τύπο, είχαν αρχίσει να μας ανησυχούν, μόνο στο άκουσμα της πληροφορίας ξεκίνησαν οι προβληματισμοί για τις κρατήσεις. Είναι μεγάλο το ζήτημα, ακόμα κι όταν απλά αναφέρεται στον αέρα πόσο μάλλον αν γίνει. Η δουλειά μας θα επηρεαστεί πολύ. Θα είναι άσχημο για εμάς διότι, υποτίθεται πως είχαμε δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό, ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Από την άλλη αν εφαρμοστεί ένα τρίτο καθολικό lockdown, θεωρούμε πως εμείς σαν επιχείρηση αλλά εκφράζω σίγουρα και ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων, δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Μάλλον θα προτιμήσουμε να ξανακλείσουμε. Ο χειμώνας είναι αβέβαιος. Ο Οκτώβρης φαίνεται να είναι καλός μήνας, ο Νοέμβρης από την άλλη δεν φαίνεται πολύ κακός”

Όπως δήλωσε ο κ. Ασλάνης για την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχουν request, ωστόσο οι κρατήσεις είναι άφαντες καθώς υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια από την πλευρά των πελατών, όπως εξηγεί όλες οι κρατήσεις και ειδικά τις περιόδους των γιορτών γίνονται last minute

parallaximag.gr
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.